Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Univerzita slaví šedesáté deváté výročí svého obnovení, oslavte je také vy

Zprávy z regionu

24.2.2015

Autor: barsi

Téměř jubilejní výročí obnovení vysokého učení v Olomouci si připomene Univerzita Palackého v průběhu tohoto týdne několika akcemi. Ať už tradiční výzvou Daruj krev s rektorem, reprezentačním plesem s Annou K., nebo filmovou projekcí a swingovou tančírnou.

Letošní Akademické dny byly neoficiálně zahájeny už o víkendu, v sobotu 21. února právě univerzitním plesem, jehož hlavním hostem byla zpěvačka Anna K. Oficiálním startem oslav je pak pátý ročník akce Daruj krev s rektorem, který probíhá po celý týden ve Fakultní nemocnici Olomouc. "Letos se přihlásil rekordní počet dárců z řad studentů i akademiků. O významu této iniciativy svědčí i fakt, že jde vůbec o nejúspěšnější náborovou akci při transfúzním oddělení fakultní nemocnice," uvedl jeden z organizátorů Ondřej Martínek.

Kromě této tradiční akce, která úspěšně funguje již pátým rokem, připravila univerzita i několik programových bodů určených široké veřejnosti. Ve středu 25. února se tak olomoucký S-cube promění v jednu velkou swingovou tančírnu. Od 17 hodin se mohou zájemci z řad zkušených tanečníků i úplných začátečníků přihlásit na workshop swingu pod vedením Lukáše Foltýnka s partnerkou. "Vše naučené si pak budou moci zájemci vyzkoušet večer při vystoupení dvacetihlavého New Street Bandu, který je provede historií tohoto stále populárnějšího tance," dodal Martínek. Vstupenky za sto korun v předprodeji jsou k dispozici v klubu 15 minut. Také dvě další akce jsou ve znamení hesla studenti studentům. První z nich je čtvrteční filmová projekce snímku Imaginární lásky v Uměleckém centru, druhou pak veřejná prezentace téměř dvacítky studentských organizací působících na univerzitě. Ta proběhne rovněž ve čtvrtek od 18 hodin v Jazz Tibet Clubu.

Pro akademickou obec je pak určena Výroční přednáška k poctě J. L. Fischera, kterou pronese profesor Libor Grubhoffer, rektor Jihočeské univerzity. Přednáška proběhne v úterý 24. února od 13 hodin v Uměleckém centru a je volně přístupná. O den později pak rektor ocení autory odborných knih a úspěšné studenty za nejlepší vědecké práce a sportovní výkony. Více informací naleznete zde.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941