Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Útočník Mory David Ostřížek: "Diváci nebyli naším šestým, ale sedmým hráčem"

Rozhovory

31.3.2014

Autor: Radek Heloňa

Třinecký odchovanec David Ostřížek se na konci základní části zázračně zotavil ze zranění ramene a v play-off a baráži se stává jedním ze základních stavebních kamenů úspěchů Mory. Centr první formace mezi Selingrem a Kucharczykem uplaťnuje svoji vysokou postavu a hokejovou šikovnost. V rozhovoru po utkání s Rytíři neustále padalo z úst Davida hlavně slovo bojovnost. "Máme šest bodů, vidíme, že se s nimi dá hrát. Musíme pokračovat zápas od zápasu v té bojovnosti a v tom, že si pomáháme mezi sebou na ledě," říká David Ostřížek.

Davide, jaké byly hlavní příčiny vaší výhry nad Kladnem?
Podařilo se nám navázat na výkon v Mladé Boleslavi, kde jsme to ubojovali a nezbývá nám nic jiného, než v tom pokračovat, což se podařilo i proti Kladnu. Musíme lehat do střel a z protiútoku dávat góly, což proti Kladnu vyšlo. Jsem moc rád za tři body do tabuly.

Dal jste důležitý druhý gól Mory, jak jste ho viděl?
Získal jsem puk za brankou, bek tam trochu zaspal, myslel si, že pojedu do levého rohu, ale já jsem to stáhnul za branku a viděl jsem, že ze střídačky jede Rosťa Marosz, tak jsem mu to posunul pod hokejkou. Párkrát jsme to takto sehráli v Třinci, on si to sebral, já jsem si sjel na druhou tyč a pak jsem si to před brankou srazil rukou, poskakovalo to tam, podařilo se mi puk dostat do branky za Cháberu.

A co třetí gól Michala Vodného. Hokejová standardka dva na jednoho...
Ano, ale předcházelo tomu ubráněné oslabení a skvělé zblokování střely Michalem Vodným. Je to jeho obrovská devíza, je v tom neskutečný. Nevím, kolik bude mít zase z duelu proti Kladnu Radegast index (hodnocení v blokování střel, hitů a */- účasti na ledě při vstřelených/inkasovaných brankách, pozn. red.). Hned jsme z toho šli do brejku, jeli jsme i s Rosťou ve třech, ale viděl jsem, že bek na to čeká, tak jsem si to jen vyměnil s Michalem, dostal jsem to přes beka a "Voďas" to tam zametl.

Kladno má stále nulu. Proti Moře už muselo, ale nepodařilo se mu uzmout body, ale lehký soupeř to rozhodně nebyl, ve druhé třetině vás docela zatlačil do obranného pásma...
Ano, musím uznat, že do nás šlapali hodně. Měli ve druhé a ve třetí hlavně velké šance. V těch prvních jsme je pustili jen ke střelám z dálky. Bojovností se nám to zatím daří eliminovat.

Jak jste viděl ten nervózní závěr duelu?
Byly to ještě nervy. Já jsem osobně měl podíl na tom prvním gólu Hořavy, protože to byl můj hráč. Musím se týmu omluvit, nemůže se mi to stávat. Naštěstí jsme to potom ubojovali a dali jsme i pojistku na 4:2.

Bylo tam uspokojení za stavu 3:0?
Asi trochu ano. Posledních pět až sedm minut jsme začali být pasivní, oni si nás nahazovali, chodili nám po obráncích, kteří nevěděli, co s pukem, a z toho plynuly šance Kladna.

Co od vás můžeme čekat v dalších zápasech? Doma nyní máte ještě Chomutov a Mladou Boleslav.
Pokud přijde minimálně stejná návštěva jako na Kladno, tak to bude výborné. Musíme divákům poděkovat, co proti Kladnu předvedli. To nebyl šestý, ale sedmý hráč na ledě. Věřím, že s nimi zvládneme Chomutovu vrátit porážku z prvního zápasu. S fanoušky v zádech budeme určitě zase bojovat jako ve druhém a třetím utkání.

Jak hodnotíte první třetinu baráže? Jaké máte šance?
Máme šest bodů, vidíme, že se s nimi dá hrát. Musíme pokračovat zápas od zápasu v té bojovnosti a v tom, že si pomáháme mezi sebou na ledě.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip