Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 24 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Už je to tady! Mora hostí v pátek Slavii Praha

Sport

11.9.2014

Autor: rhe

Už jen den a pár hodin zbývá do návratu Kohoutů do extraligy. V 1. kole nejvyšší hokejové soutěže vyzve tým trenérů Fialy a Dopity Slavii Praha. Slavii čeká doba "po-Růžičkovská", tým už nevede současný reprezentační kouč Vladimír Růžička, který byl ve Slavii mnoho let. Pro Moru bude vstup do extraligy důležitý. Čeká se plný dům a parádní hokej, na který se v Olomouci čekalo sedmnáct let.

Kohouti jdou v pátek do boje. S mottem "S kohoutem ve znaku, s bojovností v srdci" jdou do sezóny svěřenci trenérů Fialy a Dopity. Hanáci jsou spolu s Mladou Boleslaví nováčky v extralize a bude je čekat těžký úkol vyhnout se baráži, ve které vloni poslali dolů Kladno s Chomutovem. "O cílech se moc bavit nechceme, chceme udržet diváky na zimáku, hrát dobrý hokej, ale vykřikovat nějaké umístění nechceme,“ řekl na předsezónní tiskovce majitel a asistent trenéra HCO Jiří Dopita.
V přípravě začala Mora dobře, ale zápasy s Kometou Brno, která byla v plné polní, ukázaly, že je tým třeba ještě posílit. Do kádru tak nakonec dorazilo 12 posil. Tým bude zřejmě hrávat na tři obrany a deset nebo jedenáct útočníků, aby splnil nasazování mladých hráčů. Hodně hokejistů, kteří vybojovali postup, si tak na start v extralize bude muset počkat. Na hostování v 1. lize už jsou Škůrek, Janáček, Bartoň, Vodný, Králík a zřejmě to potká i další. Start v extralize bude důležitý, proto sází trenéři ze začátku na zkušenost. "Kádr jsme posilovali už v průběhu léta, pak to na chvíli ustalo, ale po konfrontaci s Brnem, jsme byli nuceni kádr ještě posílit. Jsme nováčkem, hodně hráčů není extraligou prověřeno, my nevíme, jak to zvládnou. Proto jsme ještě několik zkušených hráčů přivedli. Ještě pár změn může být, ale nyní už asi aktuální další změna nebude. Asi pak změny budou podle výkonů a výsledků,“ řekl Petr Fiala. Proti Slavii budou chybět hráči doléčující zranění Řípa s Hermanem, otazník visí i nad Vyrůbalíkem.
Radek Dlouhý: "Těším se na zápas před plným zimákem"
Pikantní bude zápas pro odchovance Slavie Praha Radka Dlouhého, který už ale v dresu "sešívaných" nějakou dobu nehraje, loni byl ve Varech a před tím v Kometě Brno.
"Speciální zápas to pro mě bude hlavně proto, že budu hrát první soutěžní utkání za Olomouc, na což se moc těším. A že to bude proti Slavii? Samozřejmě, vyrůstal jsem tam, ale jsem ze Slavie už poměrně dlouho pryč, takže už tam znám opravdu jen pár kluků. Už to tedy není takové, jako když jsem byl pryč třeba jen dva roky,“ řekl odchovanec Slávie v dresu Kohoutů Radek Dlouhý.
Radek Dlouhý stejně jako všichni ostatní hráči v kabině a zejména fanoušci Kohoutů vyhlíží odbití osmnácté hodiny v pátek 12. září. Věří, že na vlastní kůži zažije, jaké to je hrát v Olomouci před plnými tribunami. "Těším se na to moc. Ještě jsem tu před plným stadionem nehrál, tudíž se nemůžu dočkat. Uvidíme, jaké to bude. Doufáme, že uděláme všem fanouškům radost a vyhrajeme,“ vyřkl své přání na závěr pro web HCO Dlouhý.

Slavii Praha nyní trénuje bývalý útočník Pardubic Ladislav Lubina, který ale není částí slávistického publika kvůli autonehodě, při které před lety usmrtil otce bývalého fotbalisty Sparty Praha Vratislava Lokvence, kladně přijímán. Asistentem Lubiny je Josef Beránek. Slavia bude v nové sezoně spoléhat na brankářskou dvojici Dominik Furch - Adam Svoboda, z Plzně se vydal do známých míst velezkušený odchovanec Tomáš Vlasák, jenž vytvoří úderný tandem s kapitánem Jaroslavem Bednářem. "Myslím, že se pro mě nic měnit nebude. Jsem pod tlakem, mám rád výzvy bez ohledu na to, jestli jsem kapitán," říká Bednář. Vlasák netají nadšení z návratu do mateřského klubu. "Ve Slavii jsem vyrůstal, kruh se uzavřel. Jsem rád, že tu mohu být. Všichni uděláme maximum, aby se nám dařilo. A aby byli fanoušci spokojeni," slibuje Vlasák.
Tým hrající v Sazka aréně měl finanční těžkosti, které překonal, ale tým opustilo několik zkušených hráčů v čele s Kadlecem, Jelínkem, Krenželokem, Žeidlem, Skokanem nebo Růžičkou ml. Přišel sice zkušený Tomáš Vlasák nebo beci Novák s Krejčím, ale hlavně v útoku kromě kapitána Bednáře, Vlasáka a Tomici moc zkušeností tým nemá. Z kádru Slávie hrál v minulosti v Olomouci jen Daniel Vrdlovec, který ale zřejmě bude bojovat o základní sestavu a střídavě bude hrát v Šumperku.
Jak si hokejisté Slavie vedli v přípravě:
4.8. HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 4:1 (Sklenář, J. Doležal, Krejčí, Heřman)
5.8. HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 1:0 (Poletín)
8.8. HC Slavia Praha - Medveščak Záhřeb 5:0 (Vlasák 2, Štich, Doležal, Biezais)
12.8. HC Slavia Praha - Admiral Vladivostok 4:2 (Poletín, Doležal, Klhůfek, Valach)
14.8. Servete Ženeva - HC Slavia Praha 0:3 (Weissmann 2, Bednář)
15.8. Fribourg-Gottéron - HC Slavia Praha 3:4 (Čermák, Vlasák, Tomica, Bednář)
16.8. Lada Togliatti - HC Slavia Praha 2:3 pr (Poletín 2, Bednář)
24.8. HC Slavia Praha - KAC Klagenfurt 3:1 (Bednář 2, Tomek)
26.8. HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 1:0
28.8. Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 6:3 (Micka, Saňa, Stránský)
4.9. HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:1 (Vlasák)

HC Olomouc - HC Slavia Praha Zimní stadion v Olomouci, pátek 12.9. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Vošvrda – Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Rašner – Matai, Cibák, Švaňhal – Hrňa, Patera, Zuzin – Rác, Marosz, Dlouhý – Jergl, Knotek. Trenér: P. Fiala.
Slávia: Furch – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, Štich, Novák, Knot – Tomica, Vlasák, Bednář – Sklenář, Vas, Stránský – J. Doležal, Weissmann, Čermák – Poletín, Klhůfek, Tomek. Trenér: L. Lubina.

Kde sehnat lístky?
Ve čtvrtek od 15 do 18 hodin budou otevřeny pokladny zimního stadionu. Zde si budete moci koupit vstupenku, či vyměnit rezervaci za lístek (Rezervace vstupenek platí do čtvrtka 11. září 23:59. Do doby zvýrazněné tučným písmem musíte mít vstupenku zaplacenou, a to buď přímo přes internet, na jedné z poboček Ticketportalu, nebo na zimním stadionu v již zmíněném termínu.).
Před samotným utkáním, které startuje v pátek v 18 hodin, budou pokladny otevřeny dvě hodiny před úvodním buly, tedy od 16 hodin. Otevřena bude i třetí pokladna u Slovanského domu, zde si ovšem budete moci zakoupit pouze vstupenky do sektorů na stání. V případě zájmu o vstupenky na sezení využijte pokladny vedle vrátnice zimního stadionu.
POZNÁMKA: Vedení olomouckého klubu také prosí fanoušky o to, aby na utkání chodili s dostatečným předstihem. Vzhledem k zájmu o předešlé přípravné duely je možné, že se budou tvořit u vstupu o útrob zimního stadionu fronty. Určitě tedy uděláte dobře, když si na utkání vyjdete dříve.

Reklama

Galerie Šantovka

Katalog firem » Obchod » Supermarkety, hypermarkety, obchodní domy a centra

Nákupní, zábavní a společenské centrum v srdci Olomouce. Kromě více než 200 obchodů můžete navštívit také útulné kavárny a kvalitní restaurace, multikino, divadlo nebo bowlingovou arénu...