Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci se to zajímavými nápady jen hemží: O Podnikavou hlavu se utká přes 50 projektů

Zprávy z regionu

23.4.2014

Autor: barsi

Vypadá to, že přestože už několik let řádí i v naší zemi ekonomická krize, podnikavým hlavičkám rozhodně nebrání v rozvíjení jejich mnohdy velmi zajímavých podnikatelských záměrů. Do soutěže Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, se letos přihlásilo 101 zájemců s velmi originálními projekty. Deset finalistů však bude porota nakonec vybírat pouze z 54 odevzdaných prací, téměř polovina totiž nesplnila formální podmínky.

Letos se uskutečnil už pátý ročník této oblíbené soutěže. A přestože se letos účastnilo méně zájemců než loni, pořadatele mile překvapilo, že oproti předchozím ročníkům výrazně stoupl počet soutěžících z Univerzity Palackého. Zatímco loni se jednalo jen o čtyři práce, letos jich je téměř čtyřnásobek. O něco méně se naopak zapojili studenti ze středních škol, 13 projektů pak bude soutěžit v kategorii Podnikatel v sukních. Zajímavostí je, že přestože se do soutěže přihlásilo 101 podnikavců se svými zajímavými návrhy, nakonec se bude výherce vybírat pouze z poloviny. "Oproti minulým ročníkům bylo více soutěžících, kteří nesplnili podmínky. Například zaslali pouze přihlášku bez záměru. Možná na to měla vliv přísnější pravidla. I tak budeme mít z čeho vybírat, zájem nás těší,“ uvedla projektová manažerka Vědeckotechnického parku Silvie Polánková.

O výherci se rozhodne 22. května, kdy se bude vybírat z deseti finalistů. Na vítěze čeká odměna 50 tisíc korun, celkem si finalisté rozdělí ceny v hodnotě zhruba 600 tisíc korun. Vedle finanční odměny ale úspěšní účastníci získají i cenné rady odborníků a zázemí při rozjezdu podnikání. Vloni soutěž vyhrál student Martin Zavadil s projektem Sledujeme divadlo.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip