Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na nádvoří radnice vystoupí Patricia Kelly, členka legendárních Kelly Family

Kultura

23.6.2015

Autor: barsi

Vzpomínáte si na Kelly Family? Devět sourozenců z Irska, kteří svými písněmi v devadesátých letech atakovali první příčky hitparády Eso? Tak jedna z nich – Patricia Kelly se v sobotu představí publiku v Olomouci. V rámci jejího turné Favorites si diváci sami mohou rozhodnout o tom, jaké písně uslyší.

Nejkrásnější členka Kelly Family vystoupí na nádvoří radnice v hanácké metropoli v rámci Olomouckých kulturních prázdnin a půjde vůbec o historicky první sólo koncert Kellyovic klanu pod širým nebem v naší zemi. Jako milovnice historie se Patricia do Olomouce údajně velmi těší a rozhodně nevynechá ani prohlídku města.A na co se olomoucké publikum může těšit? Nejen na sólové písně Patricie, ale také na skladby Kelly Family nebo třeba irské lidové písně. Záleží jen a jen na publiku, jaké písně si bude přát. Takový je totiž hlavní princip turné Favorites. "Největší roli na tomto turné mají fanoušci, kteří svým hlasováním rozhodnou, které písně ze své sedmileté sólové kariéry Patricia naživo zazpívá. Patricia výběr songů ohlásí na facebookovém profilu," popsal jeden z organizátorů koncertu Milan Papežík.

Patricia dokáže uchvátit posluchače svým temperamentem, něžností, jemným humorem a emotivním vystupováním a její poslední koncert před třemi lety nikoho nezklamal, ba naopak. A do České republiky se těší i sama Patricia, především kvůli fanouškům: “Lidé v ČR jsou úžasní a srdeční. Na moje koncerty v Praze nikdy nezapomenu. Bylo to tak euforické, že publikum sotva sedělo, celou dobu všichni stáli, zpívali, jásali a skoro si vykřičeli hlasivky. Ta věrnost, kterou mi fanoušci za ta léta zachovávají, opravdu hřeje na srdci,“ prohlásila zpěvačka o českém publiku.

Koncert začne v sobotu ve 20:00 v nádvoří radnice a ještě nyní je v prodeji pár posledních vstupenek, které si můžete zakoupit zde. Koncertní turné Favorites odstartovalo v dubnu v německém Bonnu a bude pokračovat až do pozdního podzimu. Kromě Olomouce se Patricia Kelly představí o den dříve také v Praze.

Patricia Kelly (* 25. listopadu 1969, Gamonal, Španělsko )
Již tři desetiletí neoddělitelně patří hudba k životu Patricie Kelly. Jako členka legendárních Kelly Family slavila mnoho úspěchů – do posledního místa vyprodané stadiony, 48 zlatých a platinových ocenění a taktéž bezpočet hudebních cen, a dosáhla v zásadě všech úspěchů, co si jen může umělec v její branži přát. Dodnes patří k nejúspěšnějším muzikantkám v Evropě. Jako sólová umělkyně zpívá Patricia Kelly především vlastní kompozice, ale také staré Kelly songy a tradicionální písně až v šesti světových jazycích. Když bylo Patricii 12 let, zemřela její matka Barbara na rakovinu prsu. V roce 2009 byla tato zákeřná nemoc diagnostikována také Patricii a ta svůj boj s rakovinou úspěšně vyhrála. Později se Patricia stala hvězdou muzikálu Duch Vánoc podle knihy Charlese Dickense. V roce 2014 Patricia vydává svoji první autobiografickou knihu "Der Klang meines Lebens" (Zvuk mého života), která se stala v Německu bestsellerem ve své kategorii.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip