Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 17.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Palackého ulici přibude nový odbočovací pruh, oddělí auta od tramvají

Zprávy z regionu

15.8.2012

Autor: amb

Za 1,1 milionu korun vybuduje stavební společnost Strabag nový odbočovací pruh v olomoucké Palackého ulici. Nová dopravní úprava má zjednodušit odbočování doleva do Hynaisovy ulice a předcházet možným kolizím s tramvajemi. Předpokládaná cena stavebních prací byla původně zhruba o sto tisíc vyšší.

Stavební firma upraví část ulice Palackého v úseku mezi ulicemi Wellnerova a Hynaisova. "V ulici se nachází tramvajová trať, jízdní pruh pro vozidla a chodník. Z důvodu kolize vozidel odbočujících vlevo do Hynaisovy ulice je nutné přeorganizovat dopravu tak, aby tato vozidla nenajížděla na tramvajový pás. Proto se zde zvýší počet jízdních pruhů z jednoho na dva, a to jeden pro přímý směr a druhý pro odbočení vlevo," vysvětlila mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.
Rozšířením vozovky dojde k zásahu do přilehlého chodníku. Za zídku do Čechových sadů proto bude muset být přeložen jeden sloup trakčního vedení tramvajové trati a veřejné osvětlení, které je na tomto sloupu.

amb

Reklama

Kavárna Sladký Méďa

Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny

Přijďte posedět do klidné a útulné kavárny v centru města Olomouce, v Ostružnické 21. Členitý prostor kavárny nabízí příjemné posezení a nerušenou konverzaci. Pod každým sezením je k...