Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Lidé na sídlišti budou mít konečně kde zaparkovat: v Trnkově ulici vzniklo pětadvacet nových parkovacích míst

Zprávy z regionu

13.8.2014

Autor: barsi

Obyvatelé olomouckých sídlišť se dlouhodobě potýkají stále se stejným problémem, když přijedou večer z práce domů, nemají kde zaparkovat. Aut je mnoho a kapacita parkovišť, stanovená před desítkami let, už dnes dávno neodpovídá skutečnému stavu. To se nyní pokusili alespoň trochu napravit v Trnkově ulici, kde přibylo pětadvacet nových parkovacích míst.

Problém s parkováním si uvědomují také olomoučtí radní, kteří se postupně snaží kapacitu sídlišť alespoň trochu "nafouknout“. "Hodlám se soustředit na další rozšiřování parkovacích míst, a to zejména na lidnatých sídlištích na jihu města, kde je nedostatek míst opravdu palčivým problémem,“ uvedl Martin Major letos 1. března, kdy byl zvolen do funkce primátora města. A toto rozhodnutí vítají také obyvatelé sídliště. "Nevím, jestli situaci vyřeší dvacet pět míst, každopádně je to určitě lepší než nic. Když dojedu večer z práce jsem úplně bezradná a mnohdy přemýšlím, že nebyl ideální nápad nastěhovat se právě sem," sdělila obyvatelka sídliště Marta Žižková, když zjistila, že stávající parkoviště před domy číslo 17 až 19 bylo konečně navýšeno alespoň o pětadvacet nových parkovacích míst. Současně s touto úpravou byly uskutečněny také opravy chodníků a vozovek, navazujících na nové parkoviště. "Součástí tohoto projektu byly rovněž přeložky inženýrských sítí, přeložka veřejného osvětlení a úpravy veřejné zeleně v místě. Celkové náklady dosáhly částky téměř 1,2 milionu korun včetně DPH, významnou část na investici město získalo z Integrovaného operačního programu," vysvětlil mluvčí olomouckého magistrátu Michal Folta.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip