Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V pátek večer se otevřou kostely. Kromě zvláštních prohlídek chystají i koncerty či program pro děti

Zprávy z regionu

25.5.2015

Autor: roc jap

Už tento pátek se na Olomoucku otevře na čtyři desítky kostelů, kaplí či modliteben. Podívat se do nich může doslova každý. Připraveny jsou komentované prohlídky, ale také koncerty a program pro děti. Atraktivní může být i neformální setkání s duchovními.

Otevřené dveře bude mít v pátek 44 kostelů v Olomouci, Litovli, Šternberku a Uničově, ale také v Dolanech, Hněvotíně, Horce nad Moravou, Senici na Hané, Slatinicích, Šumvaldě, Troubelicích, Ústíně a Velkém Týnci. “Jen v samotné Olomouci to bude celkem 26 otevřených objektů. V katedrále svatého Václava začíná program již v šestnáct hodin a nabídne akce pro menší děti. Po celý večer je možné si kostel soukromě prohlédnout a pohovořit přitom s řeholními sestrami o jejich způsobu života a činnosti. V nabídce je i několik koncertů,” popsal mluvčí arcibiskupství Jiří Gračka. Komentovanou prohlídku nabídne kostel svatého Michala. “Začíná v osmnáct hodin a koná se vždy po dvou hodinách, tedy ještě v osm a deset večer. V mezičase je zase možné zhlédnout bohoslužebné předměty nebo se zaposlouchat do varhanního koncertu, který začne o deváté večerní,” zmínil Gračka. Z dalších objektů podle něj stojí za zmínku kaple, které jsou součástí větších objektů: Arcibiskupského paláce, sídla Arcidiecézní charity Olomouc, Církevního gymnázia Německého řádu či Konviktu. “Poutníci však o Noci kostelů nejsou odkázáni jen na centrum Olomouce, vydat se mohou i do dalších městských částí – do Hejčína, na Novou Ulici nebo Svatý Kopeček – a k dispozici je jim rovněž řada nekatolických kostelů a modliteben,” doplnil Gračka a poukázal na webové stránky akce, kde je možno najít kompletní seznam otevřených objektů včetně programu.

roc jap

Reklama

Ubytovna centra zdraví v Bohuňovicích

Katalog firem » Hotely, ubytování » Ubytovny

Ubytovna se nachází v centru obce Bohuňovice, společně s bazénovým komplexem. Nedaleko je restaurace, fotbalové hřiště, volejbalové hřiště, tenisové kurty. V ubytovně je na každém patř...