Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 11.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V řepčínských železárnách vytekly ráno tuny žhavého železa. Škoda přesáhne milion

Krimi

10.7.2013 aktualizováno 10.7.2013 12:01

Autor: amb

Škodu za milion korun způsobila havárie a následný požár, k nimž došlo dnes brzy ráno ve výrobní hale železáren Unex v Olomouci-Řepčíně. Z prasklé pece vyteklo rozžhavené železo, které proteklo o patro níže a poškodilo pásový dopravník a odlitky. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Oznámení o požáru v objektu železáren v Řepčínské ulici na okraji Olomouce přijala tísňová linka hasičů dnes ve 3:47 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, jejich dobrovolní kolegové z Velké Bystřice, Chválkovic a Černovíra i místní podnikoví hasiči. "Po příjezdu na místo zjistili, že při výrobním procesu došlo k vylití tavné pece s asi třemi tunami žhavé litiny, která způsobila požár na okolním zařízení a poškodila konstrukci budovy. Hasiči proto uzavřeli přívody elektřiny a plynu, prozkoumali budovu a zlikvidovali žhnoucí železo," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Všichni zaměstnanci firmy byli evakuováni ještě před příjezdem první jednotky hasičů a při požáru nebyl nikdo zraněn. Výše škody podle údajů hasičů pravděpodobně přesáhne jeden milion korun, příčina vzniku požáru se šetří. Podle policie však nebylo zjištěno cizí zavinění.

amb

Reklama

Zdravá pecka

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zdravá pecka je bistro restaurant s pozitivním přístupem a dobrou náladou. Chceme vylepšovat vaše každodenní životy zdravým jídlem a příjemnými drinky a to vše hlavně z plnohodnotných...