Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V sobotu se můžete městem pokochat z výšky, unikátní akce otevře jindy nepřístupné věže a střechy

Zprávy z regionu

4.6.2014

Autor: onar

Pohledy z nepřístupných míst na město nabídne zájemcům neobvyklá akce. Pod názvem Olomouc s nadhledem mohou lidé v sobotu 7. června v jeden den navštívit šest výškových staveb, které jsou běžně nepřístupné veřejnosti, a podívat se na město z netradičních lokací.

"Snažili jsme se najít místa, která ukážou Olomouc z nových a zajímavých pohledů. Myslím, že mnohé Olomoučany překvapí," přiblížil architekt Michal Giacintov z pořádajícího občanského sdružení Hanácká hratva, které se snaží o zachování kulturních tradic ve městě i regionu. Díky vstřícnosti všech majitelů a správců výškových budov se podařilo poskládat tour z historických staveb i nově postavených budov. "Dbali jsme také na to, aby trasa nebyla moc dlouhá a i méně trénované spoluobčany příliš nevysílila," podotkl Giacintov.

Na startu obdrží účastníci kartu s informacemi, plánkem a šesti políčky pro razítka z jednotlivých věží. "K tomu, aby se zařadili do slosování o zajímavé ceny, stačí poutníkům obdržet čtyři razítka. První cena je výlet balónem pro dvě osoby, další plavba na raftech historickou Olomoucí či večeře v hodnotě 500 korun v pivovaru Moritz. Pro další pětici vylosovaných je připraven výstup na nejvyšší věž Olomouce v chrámu kostele svatého Václava, která je z bezpečnostních důvodů pro veřejnost nepřístupná?“ doplnil Giacintov.

Zpřístupněná bude v sobotu střecha hotelového domu, terasa hotelu Flora, věžák BEA centrum, věž kostela Cyrila a Metoděje v Hejčíně, vyhlídková terasa NH Hotelu a nejvyšší patro před pár dny otevřené budovy Silo Tower u nádraží Olomouc – město.
Start a registrace je v podloubí radnice mezi devátou a třináctou hodinou. Akce samotná probíhá od deseti do patnácti hodin.

onar

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip