Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V sobotu začíná na Moravě plavební sezona: Ololoď bude vyrážet na trasu několikrát denně

Zprávy z regionu

26.5.2015

Autor: roc jap

Chcete si prohlédnout Olomouc z netradičního úhlu od hladiny řeky Moravy? Ololoď vyplula zkušebně již několikrát, už v sobotu ale bude zahájena řádná plavební sezona., v níž bude loď vyplouvat několikrát denně. Pětačtyřicet minut dlouhá plavba centrem města určitě není určena jen turistům.

Loď kotví u mola vodácké základny v blízkosti U-klubu. "Odtamtud vypluje Ololoď proti proudu řeky Moravy ke Klášternímu Hradisku, kde se otáčí a míří zpět až k jezu v oblasti pevnůstky, odtud se vrací do přístavu, k U-klubu. Během plavby si vyslechnete poutavé příběhy o historii města Olomouce a jejích památkách i zajímavosti o řece Moravě. Ukážeme Vám, kde byl chycen největší sumec na Moravě, ale když budete pozorně poslouchat, dozvíte se také, proč se říká, že má řeka černě zbarvenou vodu," láká kapitán lodi Šimon Pelikán. Plavby v současné podobě si lidé nebudou moci užívat moc dlouho. "Vzhledem k chystaným protipovodňovým opatřením budeme mít jednu z posledních možností plout historickým kamenným korytem řeky Moravy mezi mosty Komenského a Masarykovou třídou," upozorňuje Pelikán.

Loď bude slavnostně pokřtěna v sobotu v patnáct hodin, na břehu se pak odehraje bohatý kulturní program. Na pravidelné plavby pak bude ve všední dny vyrážet od tří do pěti odpoledne, o víkendech pak od deseti do pěti. Dospělí za plavbu zaplatí devadesát korun, děti, studenti a senioři šedesát. A v nabídce jsou i speciální plavby na objednávku. Třeba pro školy či firmy. Vše podstatné najdete na speciálních webových stránkách.

roc jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941