Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V sousedství Šantovky má vzniknout další komplex. Šestipodlažní Nová Envelopa

Zprávy z regionu

29.9.2011

Autor: Jan Procházka

Šantovka, univerzitní kampus, nová budova přírodovědecké fakulty. V atraktivní lokalitě nedaleko centra plánují developeři postavit ještě další obchodně - administrativní komplex. Projekt Nová Envelopa zahrnuje výstavbu dvou šestipodlažních navzájem propojených budov, v nichž se budou nacházet obchody, podzemní parkoviště a luxusní kanceláře.

Už brzy by mohl začít růst další z objektů, který přispěje k proměně oblasti kolem třídy Kosmonautů. Ta začala už v roce 1997, kdy zprovozněním nového mostu a tramvajové linky značně stoupl význam celé lokality, se kterou nyní urbanisté počítají jako s novou městskou tepnou. A vývoj jim dává zapravdu. Nad městem už se tyčí nový věžák univerzitního kampusu, na druhém břehu řeky vyrůstá čtvrť Šantovka, někdejší louku zabrala rozsáhlá budova přírodovědecké fakulty... A proměna bude pokračovat. Komplex Nová Envelopa by měl vyrůst na travnaté ploše v sousedství autosalonu Frommer. "Projekt nabídne široké spektrum služeb, které zefektivní i zpříjemní čas nájemců. Služby budou zahrnovat i restauraci s kavárnou, fit centrum, menší obchody a velkou centrální jednací místnost, kterou bude možno pronajmout," uvedli developeři z pražské společnosti CS Property Private v propagační brožuře. Šestipodlažní prosklený komplex sestávající ze dvou budov bude v pozemí skrývat i parkoviště.

Podle developerů má místo velmi výhodnou polohu. "Navazujeme na nově vznikající obchodní centrum Šantovka i další vznikající objekty v okolí," zmiňují developeři. "Obě budovy splňují současné nejvyšší standarty kladené na kancelářské prostory, projekt byl zcela přizpsůoben požadavkům na variabilitu a efekivitu prostor," doplňují.
Celková plocha obou budov má činit více než patnáct tisíc čtverečních metrů.
Projekt nyní čeká na stavební povolení, pokud ho získá, mohlo by se začít stavět už začátkem roku 2013.

Jan Procházka

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941