Reklama

Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl, venku je 17.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V ulici Dobrovského vznikne nová zastávka městských autobusů

Zprávy z regionu

14.2.2011

Autor: amb

Připravovaný projekt Olomoucký hrad, který má pro turisty plně otevřít a zatraktivnit lokalitu kolem stávajícího letního kina, pozmění i provoz olomoucké městské hromadné dopravy. V ulici Dobrovského nechá radnice vybudovat novou autobusovou zastávku. Tu budou obsluhovat linky, které ulicí zatím jen projíždějí.

Projekt Olomoucký hrad za zhruba devadesát milionů korun má propojit Václavské náměstí s ulicí Dobrovského a zároveň zkulturnit a oživit prostor letního kina. Součástí celého nového prostoru by podle plánů magistrátu byla i pro veřejnost otevřená farní zahrada. Velkých změn se má dočkat rovněž areál letního kina, kde vyroste galerie s kavárnou, veřejné toalety a pódium se zázemím pro diváky a účinkující, aby se zde mohly pořádat různé kulturní akce. Pokud město uspěje s žádostí o dotaci, rekonstruovat by se mělo začít už za rok.
V ulici Dobrovského má proto vzniknout prostor pro zastavení zájezdových autobusů, přičemž původní záměr byl vybudovat pět parkovacích stání pro tyto autobusy. "Po projednání s odbornými komisemi jsme se však rozhodli, že zde budou pouze tři parkovací místa a vedle nich také zastávka MHD," řekl náměstek olomouckého primátora Martin Major, podle kterého se tím výrazně zlepší obslužnost nové atraktivní lokality veřejnou dopravou. "Stávající autobusové zastávky jsou totiž poměrně daleko a k tramvaji by museli návštěvníci stoupat do nepohodlně do kopce," vysvětlil Major. Na novou zastávku by mohly podle něj zajíždět spoje, které nyní ulicí Dobrovského pouze projíždějí, tedy linky číslo 14, 770, 763 a 764. Na třech místech pro zájezdové autobusy by nebylo možné parkovat, turisté by zde pouze vystoupili a autobusy by pokračovaly dál na jiné parkoviště.

amb

Reklama

HIFI SAFÍR - tel. 608 918 171

Katalog firem » Obchod » Elektro » Elektroprodejny

- Prodej špičkové audio Hi-Fi a Hi-End techniky. - Profesionální poradenství a montáže domácích kin. - Specializované zaměření na gramofony a Hi-Fi sluchátka - Bowers & Wilkins, Mc Int...