Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V ulici Za školou je konečně zpevněná cesta, přibyla i zeleň a veřejné osvětlení

Zprávy z regionu

15.5.2015

Autor: barsi

Ulice Za školou a část Lindnerovy ulice v městské části Pavlovičky získaly konečně svůj nový vzhled. Obyvatelé z této části města se dočkali nové komunikace, chodníků a především kompletně obnovené infrastruktury, včetně zeleně a veřejného osvětlení.

Na nevyhovující stav v ulici, kde vyrostly desítky nových rodinných domů, ale chyběla zpevněná cesta, poukazovali obyvatelé delší dobu. Nyní se však konečně dočkali nápravy."Dokončením investiční akce se podařilo naplnit slib, který město dalo již před časem obyvatelům Pavloviček. Majitelé rodinných domů i komise této městské části o novou komunikaci usilovali několik let," ocenil investici ve výši 9 milionů korun primátor Antonín Staněk.

Před samotnou opravou povrchu komunikace se dala nakonec přednost především celkové obnově veškeré infrastruktury. "Stavební práce v ulici Za Školou a v části ulice Lindnerovy zahrnovaly nutnou rekonstrukci kanalizace, kanalizačních přípojek a výstavbu vodovodního řadu, včetně několika vodovodních přípojek," popsal náměstek Jaromír Czmero. Nová podoba přinesla místním lidem, ale také firmám v této lokalitě zpřehlednění a zjednodušení dopravního provozu v ulici. Po bezbariérových úpravách zde mají snazší pohyb samozřejmě také handicapovaní občané či maminky s kočárky.

Kromě kompletně obnovené infrastruktury a povrchu komunikace v délce více než 300 metrů mají obyvatelé nové veřejné osvětlení a ulici osázenou stromy. Stavební práce v městské části Pavlovičky se rozběhly loni v září. Část investičních nákladů v celkové výši 5 milionů korun pokryje dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

barsi

Reklama

FLY UNITED s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře a agentury, ON-LINE prodej

Specializací agentury FLY UNITED je zajišťování „BUSINESS TRAVEL“ pro korporátní zákazníky. Zajišťujeme VŠECHNY SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S CESTOVÁNÍM pro pracovní i soukromé účely - let...