Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V zoo se radují z malých binturongů. Narodili se dva

Zprávy z regionu

11.10.2014

Autor: mrt

Binturongové, roztomilé jihoasijské šelmy, kterým se občas přezdívá medvědokočky, sídlí hned na začátku šelmince. A v těchto dnech u nich návštěvníci zoo mohou obdivovat dva malé přírůstky. Zahrada je v chovu těchto zvířat úspěšná, mláďata se narodila už potřetí.

U binturongů je veselo. 24. srpna se tam na svět podívala další mláďata. A tentokrát hned dvě. Samička v současné době váží půl druhého kilogramu, což je o třicet deka více než její stejně starý sourozenec. "Binturongy jsme chovali i dříve, bohužel se nám ale moc nedařilo. Z jejich soužití se sice postupně narodila tři mláďata, pouze o jediné ale pečovala matka sama. Péče se proto ujal ošetřovatel, v jednom případě dokonce domácí kočka. Štěstí se k binturongům navrátilo až s Gerrym a Terezkou, kteří se starají už o své třetí a čtvrté mládě," popsala historii chovu mluvčí zoo Iveta Gronská. Mláďata jsou zdravá a mají se k světu. "Holčička je hrozný raubíř, stále do něčeho kouše. Chlapeček je oproti ní zakřiknutý. Jmenují se Cecilka a Cyril. Oba už lozí a prozatím pijí pouze mateřské mléko," popisuje nové přírůstky jejich ošetřovatelka Dana Reisigová.
Binturong je největší cibetkovitá šelma. Výborně šplhá a ve větvích se pohybuje s jistotou, k níž jí napomáhá chápavý ocas, který je u šelem vzácný. Na větvích spí obkročmo, končetiny mu visí volně dolů. Z větší části se živí rozmanitými plody a ovocem, pojídá i drobné živočichy a mršiny. Domorodci ho často ochočují, neboť v domech hubí hlodavce a šváby.

mrt

Reklama

Snové svatby Jana Řezáčová

Katalog firem » Služby » Svatební salóny, půjčovny

Aby Váš svatební den byl Vašim splněným snem. Jsme svatební agentura z Olomouce, která nabízí kompletní svatební služby - svatba na klíč, koordinace svateb, svatební líčení, svatební ...