Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční trhy obsadily Horní náměstí

Zprávy z regionu

27.11.2007

Autor: Jan Procházka

Ve znamení hudby i divadla se ponesou letošní vánoční trhy, které od pondělka hostí olomoucké Horní náměstí. Lidé mají možnost nejen nakoupit originální dárky a zahřát horkým punčem, mohou také nahlédnout do zákusilí umění lidových řemeslníků, kterých se sejde několik desítek.

Děti se mohou těšit na mikulášský večer, kdy bude slavnostně rozsvícen vánoční strom. „Návštěvníci si budou moci rozhodnout o tom, jaké jméno dostane,“ řekl Pavel Spálený ze spolupořadatelské agentury Fest promotion. Patnáct metrů vysoký smrk, který letos zdobí náměstí, získalo město od Lesů ČR. "K vybranému smrku z našich lesů v oblasti Huzové se letos nemohl dostat jeřáb kvůli mimořádně brzké sněhové pokrývce," uvedl tiskový mluvčí radnice Ivan Rašťák.

V programu, který bude trvat až do 23. prosince vystoupí například skupina Fleret s Jarmilou Šulákovou či populární Laura a její tygři. Prostor dostane i domácí Divadlo Tramtarie se svou Čertovskou pohádkou, která zejména u dětského publika sklízela úspěchy i v loňském roce.

Program slavností na listopad i prosinec naleznete v našem přehledu akcí.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip