Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční trhy se blíží, každý vypitý kelímek punče pomůže dobré věci

Zprávy z regionu

12.10.2011

Autor: roc

Ačkoliv se to nezdá, již za pouhých šest týdnů vypuknou v centru Olomouce tradiční vánoční trhy. A kluziště na Dolním náměstí zahájí svůj provoz dokonce už za necelé tři týdny. Obyvatele města i turisty čekají osvědčené programové stálice i řada novinek a změn. Těšit se mohou vedle bruslení třeba také na punče, speciality, řemeslné výrobky i bohatý doprovodný program.

Olomoucké vánoční trhy, jedna z vrcholných akcí společenské a kulturní sezony ve městě, finišuje s přípravami. Kromě tradičních stánků s vánočním zbožím a punčem, bohatého programu pro malé i velké návštěvníky, kluziště a dalších atrakcí letos organizátoři připravují zajímavý a hodnotný dar pro potřebné. Pořádající Obecně prospěšná společnost Kulturní Olomouc hodlá v rámci letošního ročníku vánočních trhů uspořádat sbírku, jejíž výtěžek je určen na pořízení garsonky nebo malého bytu v hodnotě 650 tisíc korun jako startovacího nebo samostatného bydlení pro klienty dětského domova v Olomouci.

"Kulturní Olomouc garantuje minimální vstupní částku do sbírky ve výši 300 tisíc korun, zbytek peněz zajistí další partnerské subjekty sbírky a ostatní sponzoři," uvedl hlavní organizátor vánočních trhů Pavel Spálený. Podle něj může dobrou věc podpořit každý, kdo si během trhů koupí u stánků punč do kelímku. Z každého kelímku jde totiž koruna do sbírky. Kromě toho budou moci návštěvníci trhů sledovat stav sbírky na obrazovce na Horním náměstí a přispět i formou dárcovské sms. Ke sbírce bude rovněž zřízen speciální bankovní účet, kde mohou firmy a ostatní přispěvatelé zasílat finanční prostředky.
Ředitel dětského domova Dalibor Křepský nápad s bytem vítá. Zařízení tři podobné byty spravuje, ale ty převzalo již před patnácti lety. "Význam pro mladé lidi mají byty obrovský, pomáhají jim při začlenění do běžného života," uvedl. Už loni přispěli pořadatelé trhů domovu na vybavení pokojů a pomohli finančním darem také mentálně postiženým na letní tábor či na projekty katolické Charity. Neziskové organizace navíc dostaly od organizátorů na celou dobu konání trhů zdarma tři stánky, kde mohly prodávat své výrobky či produkty, pořádat akce a prezentovat svoji činnost.

Na obou hlavních olomouckých náměstích letos vyroste pod slavnostní výzdobou 84 stánků s vánočními výrobky, občerstvením, potravinami a punčem, dalších 18 stánků obsadí řemeslníci. Letošní trhy začnou ve čtvrtek 24. listopadu slavnostním rozsvícením stromu a potrvají do 23. prosince. Také v tomto roce se mohou děti i dospělí těšit na kluziště uprostřed města. Organizátoři počítají s tím, že bruslaři mohou vjet na ledovou plochu již první listopadový den.

roc

Reklama

VeAn Tattoo & Piercing Studio Olomouc

Katalog firem » Služby » Kadeřnictví

VeAn je největší síť tetovacích studií na Ukrajině a v Evropě. Značka byla založena v roce 2011.