Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Včelí úly a posedy trnem v oku neznámého žháře. Hasiči si do série připsali již šestý zásah. Kdo za požáry stojí?

Krimi

29.7.2014

Autor: mb

Další posed shořel v neděli v plamenech. Jde při tom již o šestý případ stejného ražení za několik posledních měsíců. Pravděpodobně za ním, stejně jako i za všemi ostatními, stojí neznámý palič. Trnem v oku mu jsou včelí úly a posedy. Naposledy se v neděli 27. července v popel proměnil posed u Štarnova. Podívejte se na video ze zásahu.

Podezřele zvýšený počet hořících posedů a včelích úlů zaznamenali hasiči na Olomoucku v posledních měsících. V neděli nedaleko Štarnova padl v plamenech v pořadí již pátý kus. Ty se rozšířily také na strniště.
"Vzhledem k tomu, že se na Olomoucku a převážně ve stejné lokalitě jedná již o několikátý případ požáru posedu, lze se domnívat, že pravděpodobnou příčinou je úmysl neznámé osoby a také že spolu zmiňované události souvisí. Na zjištění příčin vzniku požáru, škodách a také způsobu objasnění spolupracujeme s Policií ČR,“ vysvětluje k podivné sérii případů mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.
Neznámý žhář tak má pravděpodobně na kontě zničení včelího úlu v Domašově nad Bystřicí v letošním dubnu, posed v Droždíně z května, v červenci pak shořel včelín a posed v Nákle – Lhotě a posed ve Střeni, o necelý měsíc později pak v Daskabátek plameny zničily další posed a s ním i sloup elektrického vedení.

"Ve všech případech došlo ke kompletní devastaci posedů či včelích objektů. Škody po požárech se dají počítat v desítkách tisíců. Naštěstí se všechny požáry obešly bez zranění a včasná lokalizace zabránila většinou možnému většímu rozšíření,“ dodává Zdeněk Hošák.

mb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip