Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ve Sportovní hale UP opět ožije florbal. Překoná FBS Olomouc extraligový rekord?

Sport

25.2.2015

Autor: rhe

Velká florbalová událost letošní sezóny se řítí na Hanou. Všichni fanoušci florbalu mají šanci vidět extraligový zápas domácích žen TEMPISH FBS OLOMOUC proti TATRANU OMLUX Střešovice. Olomoucká děvčata již 8. rokem hrají nejvyšší soutěž – Extraligu žen ČR. Vedení klubu chce zápas využít jako pokus o překonání diváckého rekordu extraligy a jako oslavu florbalu na Hané. Současný rekord je 632 diváků – buďte i vy u toho, když se stávající rekord ve Sportovní hale UP na Lazcích překoná.

FBS Olomouc je jediný klub Olomouckého kraje, který má dlouhodobé extraligové zkušenosti a vedení klubu chce právě touto akcí povzbudit zájem široké veřejnosti o florbal a motivovat dnešní děti tak, aby se do vyšších soutěží dostalo v budoucnosti více hráčů z Olomouckého kraje.
Florbal se do Sportovní haly UP v Olomouci vrátí téměř přesně po pěti letech. V květnu 2010 se zde totiž odehrálo Mistroství světa juniorek. Diváci hanáckého regionu zde měli šanci vidět nejlepší juniorské týmy ženského mezinárodního florbalu. A navíc také být u historicky prvního zisku medaile pro českou juniorskou reprezentaci. Ta tehdy porazila v rozhodujícím utkání soupeřky ze Švýcarska přepychovým výsledkem 7:3 a získala pro český florbal bronz.
Olomoucký tým extraligových žen hraje domácí zápasy ve Sportovní hale Čajkaréna. Tato nová hala je již přes dva roky jejich domácím hřištěm. Poslední domácí utkání základní části soutěže, však chtějí hráčky Olomouce nabídnout více divákům, a proto se vedení klubu rozhodlo přesunout zápas do Sportovní haly UP. "Kapacita haly je 800 diváků, to je o 600 diváků více, než se vejde do Čajkarény, chceme tak široké veřejnosti a členům ostatních klubů našeho regionu dát možnost zažít extraligovou atmosféru se vším všudy,“ vysvětluje Martin Reimer, prezident klubu FBS Olomouc.
Zápas chtějí organizátoři využít také jako pokus o překonání platného rekordu v návštěvnosti ženské extraligy v letošní sezóně. Platný rekord je 632 diváků a byl stanoven v Praze. Podaří se Hanákům rekord překonat? Zápas mezi FBS TEMPISH Olomouc a Tatranem Střešovice se odehraje v sobotu 28. února ve 14:30 ve Sportovní hale UP.

Reklama

Mgr. Klára ČECHÁKOVÁ, ADVOKÁT

Katalog firem » Služby » Advokáti

Právní služby - advokátní činnost, zejména oblast - rodinné právo, trestní, pracovní, občanské a obchodní, smlouvy, dědictví, nemovitosti.