Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 21.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ve Šternberku se rozprodává strop, koupí kachle přispějete na rekonstrukci knihovny

Zprávy z regionu

24.1.2014

Autor: barsi

Nezvyklý suvenýr si mohou odnést všichni milovníci tance z dnešního městského plesu ve Šternberku. Naskytne se jim totiž příležitost koupit si originální kachli, která je navlas podobná těm, které krášlily původní interiéry stanic pražského metra A. Jenomže nebude z metra, ale ze stropu zdejšího Městského klubu. A proč byste to dělali? Koupí kachle totiž podpoříte dobrou věc, a to opravu místní knihovny.  

Na plese však nedostanete kachli, ale zatím pouze certifikát, který můžete směnit až po zahájení rekonstrukce Městského klubu. Celá akce Kup si kus historie, dej budoucnost knihovně má posloužit dobré věci a především rozvoji kultury ve Šternberku. "Z výtěžku prodeje certifikátů bude totiž spoluhrazena plánovaná rekonstrukce Městské knihovny, která po modernizaci a novém atraktivním vzhledu již několik let volá. Podle výše vybrané částky pak její díl půjde rovněž na charitativní účely. Pokud by se zahájení rekonstrukce knihovny zdrželo, bude na charitu věnována celá shromážděná suma," uvedla Alena Fritscherová ze šternberských Městských kulturních zařízení. Celkem bude v průběhu sbírkové akce prodáno 400 kusů originálních certifikátů v ceně 500 korun. První certifikáty si lidé budou moci koupit již tento pátek na šternberském Městském plesu."Další bude možno zakoupit v Městské knihovně v  Masarykově ulici číslo dvacet či v Městském informačním centru v ulici Československé armády číslo devatenáct," doplňuje Fritscherová.

Hliníkové výlisky, které dodnes zdobí některé stanice metra na lince A, pocházejí z let 1973 až 1978. Za stejného období pochází také ozdoba stropu Městského klubu. Jeho návštěvníci si tak mohli i doma v moravském městečku připadat jako v pražském metru.

barsi

Reklama

PATRIOT reality

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Jsme realitní kancelář, která již 22 let poskytuje služby Vám, našim klientům a za tuto jsme stejně jako vy, vyrostli. Zajišťujeme v oblasti realit vše, zprostředkujeme prodej i pron...