Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ve městě ubudou další bariéry, nejen na ulicích, ale i v interiérech

Zprávy z regionu

10.4.2014

Autor: barsi

Radní schválili další kroky v odstraňování bariér ve městě. Maminky s kočárky i lidé na invalidních vozících tak budou mít dopravu po městě zase o něco snadnější. Kromě úprav chodníků, křižovatek či vstupů do budov, my se v budoucnu měli dočkat i úprav interiérů některých veřejných objektů.

Na zlepšení situace v Olomouci se bude opět podílet několik pracovišť magistrátu a také další subjekty, například Univerzita Palackého a Tyflocentrum. Novinku chystá odbor sociálních věcí. "Chceme mapovat interiéry veřejných budov, hledat místa, kde jsou dosud bariéry,"uvedla koordinátorka projektu Jana Chudobová. Při této činnosti se bude spolupracovat se studenty Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého. Mapování situace v interiérech bude podkladem pro jednání o dalším odstraňování bariér. Odbor dopravy připraví projektovou dokumentaci opravy podchodu pod Brněnskou ulicí. Během roku by se měla začít připravovat i projektová dokumentace na další bezbariérové trasy. Ve hře je nyní příprava následujících tří tras: Komenského (délka trasy asi 900 metrů), Mozartova (délka trasy 900 metrů), Na Vozovce (délka trasy asi 850 metrů), která z nich se bude realizovat se rozhodne do konce června.

Projekt Bezbariérová Olomouc pomáhá odstraňovat různé typy překážek, které brání hůře pohyblivým občanům či třeba rodičům s kočárky v pohybu po městě či v různých veřejných budovách. Projekt je postupně realizován od roku 2001, za tu dobu už vznikla propojená síť bezbariérových tras napříč městem, bez překážek přístupné jsou skoro všechny veřejné budovy.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip