Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vedoucí tým druhé ligy Sigma Olomouc hostí v sobotu desáté Pardubice

Sport

31.10.2014

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc přivítá v sobotu ve 13. kole Fotbalové národní ligy FK Pardubice. Hanáci zvládli za šest bodů dvě těžká venkovní utkání. Zvítězili ve Zlíně 1:0 a v Sezimově Ústí nad Táborskem 2:1. Díky těmto výhrám se vyšvihli na vedoucí příčku FNL, kterou budou chtít udržet i v zápase proti 10. celku soutěže.

Sigma drží šňůru sedmi výher v řadě, neprohrála dokonce osm kol od remízy 0:0 v Opavě. Začátek soutěže a současnou fazónu srovnal záložník Hanáků Denis Cana: "Já jsem to říkal hned na začátku, když jsem přišel, že druhá liga je trošku jiná než první. A že kluci určitě budou potřebovat čas na to, aby si zvykli. A ta doba přišla. Kluci už si na to tempo a styl druhé ligy zvykli."
Černohorský záložník ví, že udržet vedoucí pozici v tabulce nebude jednoduché. "Samozřejmě si myslím, že Sigma je na tom místě, na které patří. Ale víme, že ještě není konec, je před námi dlouhá cesta. Teprve jsme na začátku. Ale jsme rádi, že jsme se tam posunuli," doplnil Cana na klubovém webu.
Sigmu zatím podporují fanoušci i na venkovních duelech, neváhali vyrazit v hojném počtu do Zlína a dokonce na neobvyklý fotbalový stánek do Sezimova Ústí. Záložník Sigmy Denis Cana doufá, že si fanoušci najdou cestu ve větším počtu i na domácí zápas s Pardubicemi. "Myslím, že by lidi měli přijít. Počasí možná nebude ideální na fandění, ale máme tu vítěznou sérii, jsme první, podporu určitě potřebujeme v každém domácím zápase. Prostředí je tady fantastické, nevidím důvod, proč bychom neměli mít větší podporu. Vždycky ji máme fantastickou, ale fanoušků může být víc."
Jak vidí sobotního soupeře trenér Leoš Kalvoda? "Bude to těžké. A musím říct, že Pardubice ještě lépe a poctivěji brání než naši předchozí domácí soupeři. I když teď dostali tři branky, tak brání velice dobře, všech deset hráčů. Trenér Hašek to na tom má založené, všech deset hráčů jde okamžitě za míč a nedají ani metr místa. Takže musíme hrát trpělivě, bude to zase o první brance. A možná zase budou diváci naštvaní první poločas,“ řekl trenér Sigmy.
Kalvodovi se vyprázdnila marodka, mimo dlouhodobých rekonvalescentů Zdeňka Zlámala, Radima Nepožitka a Jana Schulmeistera už jsou všichni hráči fit. "Chybí jen ti dlouhodobě zranění, David Bystroň ještě bude hrát za béčko. Nepožitek a Zlámal už začali individuálně na hřišti, ale v první řadě musí oba shodit,“ dodal Kalvoda.

Pardubice přijedou s mladíky vedenými koučem Martinem Haškem
Soupeřem olomouckých fotbalistů bude desátý tým FNL FK Pardubice. Mužstvu z východu Čech se v posledních zápasech nedaří tak, jako tomu bylo z počátku sezóny. V pěti předchozích zápasech získali svěřenci trenéra Haška pouhé čtyři body za remízu a také vítězství v Opavě. Tento zápas byl zároveň jediným, ve kterém Pardubice dokázaly skórovat. Ve zbylých kláních skončili útočníci „perníkářů“ s nulou na svém kontě. Střelecká nemohoucnost, která trvá již tři zápasy v řadě, se projevila také na postavení Východočechů v tabulce. Patnáct získaných bodů zaručuje aktuálně až desátou pozici. Navíc podruhé během jediného týdne narazí na mužstvo z čela tabulky. Po sobotní domácí porážce od Táborska v poměru 0:3 nyní zamíří Pardubičtí na trávník první Sigmy Olomouc.
Pardubice mají hodně omlazený tým. Pardubičtí trenéři vyslali na hřiště ve 12. kole proti Táborsku jedenáctku, jejíž věkový průměr byl sotva 23 let. Tři hráči se narodili roku 1995, další dva 1994. "Mladí hráči neudrží výkonnost po celou sezonu, někdy ani ne po celý zápas. Do hry se jim vloudí chybka. Ve srovnání s hráči Táborska, kteří jsou vyhraní a zkušení, to máme těžké. Můžeme s nimi hrát chvíli, ale ne devadesát minut,“ řekl pro web FNL trenér Martin Hašek.
Nabízí se otázka, proč tedy s trenérským štábem tolik sázejí na doposud nevybroušené talenty. Navíc ve světle letních odchodů, kdy se pakovali zkušení hráči jako Němeček, Hundák či Tischler. "Mladí kluci jsou v sestavě proto, že prostě byli lepší než ti starší. Někteří odešli nebo nehrají z výkonnostních důvodů, Rešetár dal přednost futsalu, Jarosz práci a Přibyl má přetržený zkřížený vaz,“ vypočítal Hašek. "Musíme pracovat s tím, co máme. Je to ale něco za něco,“ uvědomuje si.

SK Sigma Olomouc - FK Pardubice, 1.11. 2014 – 14:00 hod., Andrův stadion, Olomouc. Rozhodčí: Julínek – Vaňkát, Kotalík.
Pravděpodobné sestavy:
Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska, Plšek, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
Frydrych – Kakrda, Bederka, Vencl, Vondra – Záviška, Kudrna P., Jeřábek, Fousek – Fusek, Fikejz. Trenér: Martin Hašek.

Na zápas SK Sigma vs. Pardubice s plyšákem


Pro zápas s Pardubicemi přišli fanoušci klubu s nápadem udělat Plyšákovou bouři. Takže přečtěte si jejich výzvu a připravte se na sobotu 1. listopadu. Výzva fans SK Sigma Olomouc: "Společně s Ultras Sigma, SK Sigma Olomouc a Dobré místo pro život vyhlašujeme na zápas s Pardubicemi Plyšákovou bouři! O co se jedná? Prosíme každého, aby na tento zápas přinesl na tribunu s sebou plyšáka, je jedno, kde sedíte, zapojit se může opravdu každý. Při nástupu hráčů na hřiště všichni společně plyšáky zaházíme hřiště (bude záležet na počasí, při dešti se nachystají pytle, do kterých bude možnost plyšáky vložit). Při tomhle zápase bude probíhat i celostadionová sbírka peněz, která bude předána společně s plyšáky! Předem děkujeme všem za spolupráci!" A pokud náhodou nepůjdete na fotbal, můžete plyšáky nechat ve fanshopu.

Zápasový bulletin – opět slosovatelný
Na fotbale si nezapomeňte koupit zápasový bulletin SigmaFotbal. Stojí dvacku. V zápasovém magazínu SigmaFotbal najdete info o dění v SK Sigma Olomouc, na plakátu je záložník Václav Vašíček. Je opět slosovatelný, můžete získat jeden z deseti poukazů do Galerie Šantovka v hodnotě 500 korun.

Reklama

Restaurant POD LIMPOU

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace s českou kuchyní ve vinařském sklepním prostoru. Možnost pořádání rodinných oslav, svateb a firemních večírků.