Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vedoucí tým FNL Sigma Olomouc má v úterý dohrávku podzimu s druhým Varnsdorfem

Sport

2.3.2015

Autor: rhe

První zápas jara čeká na hráče SK Sigma Olomouc v úterý. Jde o dohrávku podzimního 15. kola s FK Varnsdorf, které bylo odloženo kvůli nemoci hráčů druhého týmu Fotbalové národní ligy. Sigma může v utkání odskočit svým pronásledovatelům, ale také přijít o vedoucí postavení v tabulce. Pro Hanáky půjde o velmi důležitý vstup do jarní části soutěže.

Sigma Olomouc jde do jara s dvoubodovým náskokem na druhý Varnsdorf a čtyřbodovým na třetí Sokolov. Podzimní dohrávkou by mohla náskok navýšit. Navíc hned v sobotu hostí Sigmáci na svém hřišti právě třetí Sokolov, takže start jara bude pro svěřence Leoše Kalvody velmi důležitý.
"Každý vstup do sezony je důležitý. Začínáme dohrávkou, to je zápas prvního s druhým, pokud bychom zaváhali, tak by nás soupeř přeskočil. Takže jsou to velmi důležitá utkání, klíčová, můžou hodně napovědět o tom, jak se nám pak bude v sezoně dýchat dál,“ řekl sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.
Sigma má za sebou dlouhou přípravu, ve které hrála zimní Tipsport ligu. V ní si zahrála proti Zbrojovce a Baníku. V Turecku odehráli Hanáci tři přípravné duely a hlavně zápasy s ruskými a polskými týmy celek připravily na tvrdost druhé ligy.
"Ruské a polské týmy nás v Turecku zmydlily....Oni to hrají za prémie, hrají, jako kdyby šlo o Ligu mistrů. Proto jsem rád, že jsme to přežili. Na druhou stranu jsem rád, že jsme taková utkání hráli, protože to potřebujeme, protože tvrdost a takové to dojíždění soubojů tam od nás na podzim ve FNL také moc nebylo," řekl k zápasům s Bytowem a juniorkou Spartaku Moskva Leoš Kalvoda.
Ve čtvrtek olomoucký tým v generálce zdolal třetiligový tým SK Uničov 5:1, dvě branky dal Tomáš Chorý, který byl se sedmi brankami nejlepším střelcem přípravy a hodně hlasitě si říká o základní sestavu proti Varnsdorfu. "Varnsdorf určitě bude kvalitnější tým než Uničov, ale budou hrát podobně jako Uničov, takže na brejky. Mají na to hráče, ať už Ukrajince Rudnického, Martana nebo útočníka Jurču," řekl před zápasem s Varnsdorfem Leoš Kalvoda.
Proti Uničovu hrál v základu Sigmy i Michal Ordoš, který si z Turecka dovezl nakopnutý nárt. "Uničov byl určitě kvalitním soupeřem na generálku, kdyby na začátku druhé půle srovnali, tak to bylo ještě zajímavé. Museli jsme si trochu zvyknout na trošku jiný terén oproti Turecku, navíc jsme měli před zápasem ještě dvě těžké tréninky, ale zvládli jsme to," říkal po utkání s účastníkem MSFL Michal Ordoš.
"Na zápas se těšíme, zima byla dlouhá, každý hráč se těší na soutěž poté, co si protrpěl přípravu. Musíme si dát pozor na ten začátek, ale trenér nás dá do latě. Obranu musíme ještě také doladit, branek jsme za přípravu dostali dost," dodal Michal Ordoš. Jeden z lídrů kabiny pak popsal začlenění posil do kolektivu. "Kuba Petr, to byl jen návrat, hned nahradil Adama Varadiho, ten potřeboval na gól pět tutovek, Kuba jich měl dnes tak osm. Ondra Kušnír tady byl s námi od poloviny přípravy, známe se z ligy a s některými kluky se znal osobně, takže tam nebyl žádný problém," dodal se svým typickým humorem Michal Ordoš.
Vstupenky na dohrávku 15. kola jsou v předprodeji v klubové prodejně fanshop za obvyklé ceny, otevřeno je ve všední dny od 10 do 17 hodin. Duel začíná v úterý 3. března na Andrově stadionu v 18:00.

SK Sigma Olomouc - FK Varnsdorf, 3. března, 18:00 Andrův stadion
Rozhodčí: Jech - Melichar, Pospíšil.
Pravděpodobné sestavy: SK Sigma Olomouc: Reichl - Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Houska, Cana - Petr, Ordoš, Navrátil - Chorý. Trenér: Leoš Kalvoda.
Varnsdorf: Porcal - Kvída, Zieris, Zbrožek, Rudnytsky - Martan, Tvaroha, Linka, Breite - Schubert, Jurča. Trenér: Zdenko Frťala.

Shrnutí přípravy SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc – Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc – FC FASTAV Zlín 2:2 (0:2)
FK AS Trenčín – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:0)
SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 3:3 (3:1)
SK Sigma Olomouc – Zbrojovka Brno 1:3 (1:2)
Skalica – SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)
MŠK Žilina – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
SK Sigma Olomouc - Tychy 71 1:1 (1:0)
SK Sigma Olomouc - Hunan Xiangtao 5:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc - FC Dolgoprudny 1:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc - Spartak Moskva 2 0:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc – Austria Klagenfurt 3:2 (1:0)
SK Sigma Olomouc – Bytovia Bytow 0:1 (0:0)
SK Sigma Olomouc – Uničov 5:1 (2:0)

Tabulka střelců přípravy
7 - Tomáš Chorý,
2 - Jakub Plšek, Václav Vašíček, Jan Navrátil,
1 - Lukáš Buchvaldek, Josef Čtvrtníček, Michal Ordoš, Tomáš Zahradníček, Petr Ševčík, Marek Schmidt, David Houska, Denis Cana, Jakub Rolinc, Jiří Texl, Adam Ševčík, Jakub Petr

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip