Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Velikonoční víkend odhalil v Olomouci dva opilce za volantem. A přes stovku dalších provinilců

Krimi

22.4.2014

Autor: mb

Velikonoční víkend a alkohol – to jsou dva parťáci, kteří k sobě už neodmyslitelně patří. Aby se však omamný nápoj nestal namísto zábavy nástrojem neštěstí, střežili policisté jako každý rok silnice v Olomouci a okolí. Kromě řady přestupků za víkendové dny polapili dva opilé řidiče. Opilá řídila mladá žena po Okružní ulici, druhého řidiče odchytila hlídka na Lazecké ulici. Shodně nadýchali 1,34 promile.

První odhalený hříšník s alkoholem za volantem policistům zkřížil cestu už v neděli ráno. Hlídka ho zastavila na ulici Lazecká v Olomouci. "Kolem půl deváté ráno zastavili policisté řidiče osobního auta značky Peuegot Boxer Zaamfa. Při kontrole jednačtyřicetiletého řidiče bylo dechovou zkouškou zjištěno požití alkoholu před jízdou,“ informovala o prvním odhaleném řidiči mluvčí olomoucké policie Marie Štrbáková. Při dechové zkoušce se odhalilo 1,34 promile alkoholu, a tak přišel o řidičák a jeho cesta tak skončila.

Na samotné Velikonoční pondělí ještě v noci kolem jedné hodiny uvízla v síti policie další nezodpovědná řidička. Zřejmě se už připravovala na nápor koledníků a ladila se do nálady, jenže asi zapomněla, že k volantu není alkohol nejšťastnější volba. Policie ji zastavila v Hyundai Atos-Prime na Okružní ulici v Olomouci. "Pětadvacetiletá žena z Karviné nadýchala při orientační dechové zkoušce 1,34 promile alkoholu v dechu a vysloužila si tak podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla na konto hříšnice policejní mluvčí. I řidička tak přišla o řidičák a dál musela po svých.

Kromě toho na Velikonoční pondělí střežilo olomoucké silnice na 26 policistů, kterým se podařilo zkontrolovat během dne na 564 aut a jejich řidičů. Odhalili stovku přestupků a uložili 83 blokových pokut za celkem 18 500 korun. Dalších sedmnáct přestupků oznámili do správního řízení.
"Čtyřicet jedna řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, šest nebylo připoutaných bezpečnostním pásem, čtrnáct řidičů nemělo vozidlo v řádném technickém stavu a dvanáct jelo bez stanoveného osvětlení. Dalších dvacet čtyři řidičů spáchalo jiný přestupek, jako je například jízda bez dokladů a jiné, dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu a pokutu dostal také jeden cyklista,“ vyjádřila se ke včerejší bezpečnostní akci Štrbáková.

mb

Reklama

TATTOO HERTOGENBOSCH

Katalog firem » Služby » Tetovací salony, tetování

Renomované tetovací studio patřící k prvním pěti studiím ve městě, známé svým osobitým, individuálním přístupem k řemeslu.