Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Velká Bystřice v zaplavení rockerů: Hanácké Woodstock si užila tisícovka lidí

Kultura

4.8.2014

Autor: barsi

Téměř tisícovka lidí zamířila v sobotu 2. srpna do Velké Bystřice na rockový festival pod širým nebem. Čtvrtý ročník Hanáckého Woodstocku fanoušky rockové hudby rozhodně nezklamal. Nabídl řadu kapel, které milovníky rocku dokázaly naladit na tu pravou strunu, a báječná atmosféra tu vládla po celou dobu.

Na festival přišli připraveni nejen vystupující kapely, ale také jejich skalní fanoušci, kteří zvolili příhodné rockové outfity - od černočerných triček s potisky rockových symbolů přes kožené vesty, síťované punčochy v kozačkách na široké platformě, čelenky s kytkami ve spletených vlasech až po typické lenonky na očích. Atmosféru okořenili i stylovými vlajkami. "Do Velké Bystřice jezdím pravidelně, vládne tu taková správná atmosféra. A jelikož jsem rocker tělem i duší černé kožené oblečení je pro mě téměř povinnou uniformou," popsal padesátiletý návštěvník David.

Na pódiu se vystřídalo celkem osm kapel. Hvězdou večera se stalo vystoupení rockové legendy Michala Prokopa s formací Framus 5. "Publikum ztichlo, když se na pódiu objevil Michal Prokop, který už 47 let třímá v ruce rockový mikrofon. Společně s Framus 5 doplnili tuto jedinečný bigbítový výběr a jejich vystoupení, které se přetáhlo hodně přes půlnoc, sklidilo ohromný aplaus," popsala za organizátory Martina Žbánková z Kulturního a informačního centra. Na festivalu se mimo jiné předvedla například šternberská nadějná rock/heavy metalová kapela Superface, olomoučtí Nylon Jail a další legenda českého bigbítu, skupina Blue Effect. Strhující show na závěr festivalu předvedlo originální seskupení čtyř violoncellistů s bubeníkem pod názvem Arrhythmia.

Hanáckým Woodstock však rozhodně není poslední akcí, kterou Velkobystřická kulturní společnost, o.s. pro příznivce rocku pořádá. "Druhý lednový víkend roku 2015 plánujeme uskutečnit Rockové bál Hanáckyho Woodstocku, na který se již nyní můžete těšit," zve na 10. ledna do prostoru Kulturního domu Nadační Martina Žbánková.

barsi

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Tuning, autodoplňky, wraping - polepy vozidel

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...