Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vernisáže, koncerty, bleší trhy oblečení i LP desek. To vše ve Středním formátu

Kultura

10.4.2014

Autor: barsi

Postavy v nevšedních kostýmech i situacích, koncert známého hudebního experimentátora, bleší trhy, výstavy, herní večery – to vše nabízí v průběhu dubna nově otevřená galerie a kavárna Střední formát, která se nachází na Žerotínově náměstí.  

Nabitý kulturní program odstartuje v pátek 11. dubna vernisáží výstavy pražského fotografa a vizuálního fetišisty Benna Murhaaye. Autora přitahují okrajová témata a podivnosti všeho druhu, nechává se unést svou posedlostí světlem a neváhá fotit postavy v nevšedních kostýmech i situacích. Je příznivcem architektury, ale i dokumentárního pohledu, například pět let dokumentoval zákulisí tetovacího a modifikačního studia, objektivem fotoaparátu zaznamenává také divadlo či pantomimu. Vernisáž výstavy Murhaaya začne v 19:30 večer a výstava potrvá do 9. května.

Sobota 12. dubna bude věnována milovníkům hudby, kteří se rádi obohatí o nějakou novou starou desku. Od 13:00 Střední formát ovládne LP Bleší trh. Zájemci budou moct prodat nebo si vyměnit svá alba, případně rozšířit svou sbírku. Na místě nebude chybět gramofon k poslechu, aby přítomní nekoupili zajíce v pytli.

Ve čtvrtek 16. dubna si přijdou na své vyznavači kvalitní muziky. Své nové album představí ve Středním formátu hudební experimentátor minimalistických ploch Phaerentz. Tento hudební mág, publicista, autor knihy o krautrocku a redaktor časopisu HIS Voice pojmenoval své poslední album Phaerentz III, navíc je nahrál v Kunsthalle v Hamburku. Koncert začne v sedm hodin večer. Vstupné v předprodeji na baru vyjde na 70 Kč, na místě těsně před akcí 90 Kč.
Kromě hudebních nadšenců si však na své přijdou také cestovatelé nebo alespoň ti, kteří si rádi poslechnou historky z cest. V úterý 22. dubna v 19:00 si můžete přijít poslechnout nad šálkem kávy zajímavou besedu Srí Lanka očima mnicha spojenou s promítáním diapozitivů. Dozvíte se nejen spoustu zajímavostí o Srí Lance, ale také tamních lidech, přírodě, životě a kultuře. Průvodce touto zemí vám bude dělat Lukáš Mezuliánek - Evropan, který prošel tamním mnišským tréninkem. Buddhistickým mnichem tradice Áyukusala se stal v roce 2001 a po dobu svého mnišského působení pobýval na Srí Lance, v Barmě a Thajsku.

Kavárna a galerie poslouží také milovníkům fotografie. V pátek 25. dubna v 17:00 tam začne Fotosraz. Vítáni jsou fotografové všech stylů, ať už fotí analogově či digitálně. Pochlubit se se svými snímky, diskutovat nebo domluvit si spolupráci mohou cvakalové, amatéři i profesionálové, modelky či modelové, vizážisté i stylisté.

V sobotu 26. dubna láká všechny ženy a dívky II Flea Market na zajímavé ošacení, šperky a nejrůznější módní doplňky. To vše zpestří návštěvníkům posezení u lahodného horkého moštu. Výběr bude originální. Akce začne již v 9:00 ráno. Barvitý kulturní repertoár Středního formátu doplňují pravidelné středeční hrátky. Herní večery sází na stolní či karetní hry, napínavá klání i zábavu.

barsi

Reklama

BEZVA KYTKA

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Naše květinářství nabízí široký sortiment řezaných, hrnkových, sušených a umělých květin a další doplňkové zboží. Najdete u nás i mnoho Hand made výrobků, např. bižuterii. Uvá...