Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí veslaři přivezli z Mnichova tři tituly a čtyři stříbra

Sport

28.7.2014

Autor: Pavlína Žižková

Ve dnech 25. – 27. 7. 2014 se olomoučtí veslaři kategorií masters utkali o evropské tituly na 5. Euro Masters Regattě 2014. Šampionát, který se koná jednou za čtyři roky, hostil tradičně německý Mnichov a do Olomouce putují celkem tři tituly a čtyři stříbra.

O zisk první zlaté medaile se postarala posádka vedená Lubomírem Zapletalem spolu s Miroslavem Herzánem, Pavlem Skulou, Karlem Nevřalou, Vladimírem Haukem, Richardem Janákem, Janem Cinertem, Jiřím Makem a kormidelníkem Romanem Mrákavou. Zapletal, Herzán, Skula, Mak a Mrákava pak přidali ještě stříbro ve své kategorii na čtyřce s kormidelníkem. Pozadu nezůstali ani Martin John, Zdeněk John, Radim Hlavica a Marek Vraštil, kteří vybojovali zlato na čtyřce bez kormidelníka v kategorii B, tedy závodníků věkového průměru od 36 let. Bratři Johnové byli nejaktivnějšími olomouckými závodníky, a kromě zlaté tečky si připsali ještě stříbro na čtyřce bez kormidelníka ve starší kategorii C, kterou jeli ve stejném složení. Dále pak usedli do čtyřky bez kormidelníka ještě spolu s Ladislavem Řoutilem, Edvardem Kožušníkem a s Františkem Lorencem i do čtyřky s kormidelníkem. Všichni společně nakonec i do osmy, doplnění dalšími moravskými veslaři. Tady už jim však štěstí tolik nepřálo a obsadili dvě čtvrtá a jedno páté místo.

Své zastoupení měly i ženy. Pavlína Žižková a Vendula Večeřová startovaly dvakrát ve své stěžejní disciplíně dvojce bez kormidelnice. Ve své kategorii nedaly soupeřkám šanci a zvítězily. V kategorii mladších závodnic pak obsadily cenné druhé místo. V závodě mixovaných posádek pak přidal stříbro Ladislav Řoutil na čtyřce párové a olomouckou sbírku tím ukončil.

Těmito výsledky navázali veslaři – veteráni na medailové žně, které měli předchozí týden na Mistrovství ČR Masters v Třeboni. Zde posbírali celkem osm vítězství, čtyři druhá a dvě třetí místa. Žižková s Večeřovou nezaváhaly na dvojce a spolu s Blankou Vařekovou a kormidelníkem Lorencem ani na osmě žen. V mixovaných posádkách byli ve své jízdě nejrychlejší Večeřová s Vařekovou, Sochůrkovou, Fárkovou a kormidelníkem Lorencem, doplnění pardubickými Nevřalou, Haukem, Cinertem a Janákem. Večeřová s Nevřalou zvítězili i na dvojskifu mix. Mezi veterány byli zlatí na čtyřce s kormidelníkem a osmě Lubomír Zapletal, Pavel Skula, Miroslav Herzán, Radek Vyhnálek a kormidelník Roman Mrákava, na čtyřce pak stejně i Martin John, Zdeněk John, Radim Hlavica, Marek Vraštil a kormidelník František Lorenc. Sestava Jan Drábek, Vladimír Zapletal, Milan Vyroubal, Jiří Urban a kormidelník Mrákava završili olomoucké veteránské tituly osmou, na které startovali i závodníci ve věku víc jak 70. let.

Pavlína ŽižkováVeslařský klub Olomouc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip