Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend? Podzimní Flora je jasná volba, s ní si užijte Flora košt, slavnosti vína a lákají také koncerty

Tipy a názory

2.10.2015

Autor: Martina Burýšková

Ryze v duchu podzimních radovánek se na nás chystá první říjnový víkend. Hlavní téma je jasné – Podzimní Flora Olomouc, tentokrát na kole mezi zahradami. Přijít můžete obdivovat, nakupovat i ochutnávat podzimní plody přírody a školkařské výpěstky, které se letos urodily. K tomu si nenechte ujít oblíbený Flora košt, Oslavy lesa nebo rozkvetlé památky, které se spolu s Florou krásně vybarvily. Kromě toho bude živo také na Horním náměstí, které opanují farmářské trhy a s nimi také vinné slavnosti nebo knižní trhy. A tipy máme také pro hudební fanoušky...

Tipy na víkend z našeho Přehledu akcí

Foto: Ondřej Hlaváček

Říjen začal a hned s sebou přinesl nabitý program podzimní etapy Flory Olomouc. Pokud jste ještě neměli příležitost zajít se podívat, pokochat se a nakoupit si podle chuti, víkend určitě bude jako stvořený pro její návštěvu. Podzimními plody můžete také ochutnávat v podobě Flora koštu, který tradičně nabízí ovoce v ostřejší podobě. Letos se připojují také Dny moravských vín v pavilonu A s řízenou degustací, pestré gastrozážitky a letos vás Flora zavede také na Oslavy lesa nebo za rozkvetlými památkami. 

Ochutnávat se ale bude též v samotném centru města – sobota bude na Horním náměstí patřit oblíbeným farmářským trhům, tentokrát posíleným o Olomoucké vinné slavnosti, které s sebou přinesou kvalitní vína z Moravy z dvaceti vinařství, ale také z Bratislavy nebo Nizozemí. Degustaci vín pak doprovodí soutěž O krále burčáku i zvučná cimbálová muzika. Spolu s vinnými slavnostmi si samozřejmě můžete v sobotu zajít nakoupit dobroty na tradiční farmářské trhy, které vstupují do posledního měsíce svého působení v letošním roce.

Na své si o víkendu přijdou i milovníci hudby mezi vámi. V sobotu v chrámu sv. Michala pokračuje Podzimní festival duchovní hudby. Pro své posluchače má připravenou světovou premiéru díla Jana Dismase Zelenky Psalmi Vespertiny I. ve špičkové interpretaci.
V odlehčenějším duchu zazní v pátek večer na Hoblině koncert No seas perro a v sobotu dorazí do ArtUm centra Brutus.
Proto neváhejte a užijte si tento víkend naplno. Bude stát za to!

Autor článkuMartina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Martina Burýšková
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip