Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend, který rozzáří dětské oči: vydejte se na karneval, divadlo nebo počítat zvířátka do zoo

Tipy a názory

23.1.2015

Autor: Barbora Sísová

Je tady pátek, což znamená jediné – před námi je další víkend. Takže pokud zrovna neležíte v posteli s chřipkou, určitě už si v hlavě střádáte plány, co byste mohli podniknout. Tentokrát jsou víkendové akce ušity na míru hlavně dětem. Můžete s nimi vyrazit na divadelní představení, maškarní bál, zimní tvůrčí dílničku nebo do zoo počítat zvířátka. Vy sami se pak můžete jít odreagovat na zimní běh parkem nebo na ples.  

Užijte si běhání za každého počasí

Nenechte se odradit zimním počasím a přijďte si v sobotu 24. ledna zaběhat na výstaviště Flora. Druhá zastávka letošní tour s názvem Winter Run 2015 startuje v pravé poledne závodem na 8 a 4 kilometry. Pokud si na závod troufáte, stále máte příležitost přihlásit se. Více informací naleznete v tomto článku.

Bounty rock Café ovládne Dan Reed

V sobotu se v olomouckém klubu Bounty Rock Café představí Dan Reed. Jeden z nejinspirativnějších rockových hudebníků současnosti se proslavil na přelomu 80. a 90. let minulého století jako frontman a skladatel kultovní formace DAN REED NETWORK. Fanoušci se v Bounty mohou těšit na jejich nejslavnější hity i skladby z Danovy sólové dráhy v akustické podobě. Jako předkapela se představí olomoučtí melodici BLACK TIGER, a to vůbec poprvé v unplugged podobě. Akce startuje ve 20:00, vstupné je 250 korun. Více informací se dozvíte zde.

Krmítko pro ptáčky i sýkorky do oken – to vše si mohou odnést vaše děti z akvaparku

Pokud mají vaše děti šikovné ručičky a rádi tvoří, pak se jim bude v neděli líbit zimní dílnička v olomouckém akvaparku. Od tří hodin do šesti si zde mohou vyrobit například krmítko pro ptáčky, sněhuláčky nebo malé sýkorky na zvelebení oken a zútulnit tak zimně váš byt.

Kolik zvířátek má olomoucká zoo? Vydejte se je přepočítat

Počátek roku v zoo začíná pravidelnou inventurou zvířat. V průběhu roku se rodí mláďata, přichází i odchází zvířata, a proto je potřeba zjistit, kolik zvířat se v zoo vlastně nachází. Staňte se součástí zoo a dokážete-li to, spočítejte členy zvířecích domácností. Jak to všechno probíhá? Docela jednoduše. Na pokladně si vyzvednete hlasovací lístek k soutěži Zooinventura, vyplníte jej a poté jej odevzdáte na pokladně zoo nebo vhodíte do připraveného boxu. Na nejlepší z vás, kterým se podaří najít a sečíst určené živočichy, čekají hodnotné ceny.

Ponořte se pod mořskou hladinu do říše malé mořské víly

V Divadle na Šantovce je pro děti připravena romantická pohádka o malé mořské víle, která žije v nádherném podmořském království. Stejně ale nesmírně touží poznat svět lidí a stát se jeho součástí. To lze ale pouze pomocí mocného kouzla mořské čarodějnice, které ji zbaví rybího ocasu a přičaruje ji lidské nohy. Cena za toto kouzlo je však nesmírně vysoká – víla jí musí dát svůj hlas. Povede se víle získat princovu lásku a tím nesmrtelnou duši? Představení začíná v neděli ve čtyři hodiny.

Děti si samy zahrají v loutkové hře

V sobotu čeká na návštěvníky šternberské Expozice času loutková pohádka Červená sukýnka, červená karkulka, která kombinuje dvě pohádky: O Červené karkulce a O poslušných kůzlátkách. Děti si v představení budou moci také samy zahrát. Tuto loutkovou hru přiveze do Šternberka Divadlo dětského diváka Přerov. Představení začne ve tři hodiny a poté bude následovat výroba vlastní loutky. Vstupné na celé odpoledne je 50 korun

Oblékněte masky, karnevalová sezona právě začíná

Taky se vám zdá, že je tento způsob zimy poněkud nešťastný? V Olomouci to vypadá, že se bílé zimy staly minulostí, pošlete proto své děti do míst, kde je sněhu i ledu dostatek – na Severní pól. Nebojte, neposíláme vás nikam daleko. V Severní pól se totiž promění Dům dětí mládeže na třídě 17. listopadu. Těšit se můžete na vánoční atmosféru, která panuje na Severním pólu a na všechny bytosti, které zde bydlí - Santa, jeho pomocníci skřítci, sobi a celá Santova rodina. Pro děti zde bude připraveno zábavné odpoledne plné masek, soutěží, tanečků a vystoupení ve stylu animovaného filmu Velká vánoční jízda. Zúčastnit se mohou všechny děti do deseti let, které si donesou přezůvky, a zúčastnit se mohou i rodiče. Akce se koná od tří do pěti hodin, lístky se pak kupují až na místě. Děti zaplatí 40 korun, rodiče 20 korun. Děti by si s sebou měly vzít přezůvky.

Dětský karneval proběhne v neděli ve tři hodiny také v Restauraci Na Dlouhé. Za 35 korun se vaše děti mohou těšit na zábavný program s klaunem, soutěž o nejlepší masku i dětskou diskotéku.

Plesová sezona je v plném proudu

A jako třešnička na dortu - i tento víkend se koná v Olomouci a okolí hned několik plesů. Takže pokud máte "plesací" náladu, nakoukněte do našeho kalendáře akcí a vyberte si ples přímo vám na míru.
Pátek 23.1.
RCO -  Ples Obchodní akademie Olomouc
Hotel Flora - ples TOP09 
Sobota 24.1. 
Clarion hotel - ples Společnosti příznivců SPŠS Olomouc
Archa, Sv. Kopeček - Reprezentační ples restaurantu Archa
 

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941