Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend potěší dětským dnem i loutkami, na odrostlejší čeká divadelní finále či akvabely

Tipy a názory

18.5.2012

Autor: Martina Burýšková

Víkendový program tentokrát potěší zejména mladší generace. Korunní pevnůstka se rozhodla nejen dítka školou povinná naladit na lehce prázdninovou notu a připravila pro ně dětský den s klauny, zumbou, horkovzdušným balonem i táborákem. Sovinec zase láka na Kašpárka, loutky i šermíře. Na plavecký stadion zamíří s mistrovskými čísly synchronizovné plavkyně a jako třešnička na závěr se chystá vyvrcholení Divadelní Flory.

Divadelní Flora jde do finále, nabízí poslední víkendový program

Před olomouckými divadelními příznivci se tyčí výzva v podobě posledních divadelních dní, které i v samotném závěru nabízí rozmanitý výběr z oblasti divadla, filmu, tance či hudby. Ještě dnes můžete vyrazit do kina Metropol na vizuálně podmanivou poctu světově proslulé choreografce Pina či na Srdce temnoty Divadla Komedie Praha, které hostí od 19:30 Moravské divadlo. V sobotu se pak na stejné scéně představí rovněž tragikomický příběh mladé ženy Víra, láska, naděje, ale i derniéra Arabské noci v odvážném pojetí mladých členů olomoucké činohry a imaginativním scénickém uchopení režiséra Martina Glasera. Vydat se ovšem můžete také na scénu S-Cube na inscenaci Hrdinové jako my, kterou pořadatelé nahradili původně plánovanou Handkeho Hodinu ve které jsme o sobě nevěděli. Finálový den pak divákům nabídne příběh s názvem Weissenstein o muži, na kterého se usmálo neštěstí, zapojí se také O.LI.V.Y. se svou improvizací a dokonce přijede také Bolek Polívka s Podzemním blues. Více o programu naleznete v Kalendáři akcí.

Korunní pevnůstku obsadí o víkendu dětský den

Dětský den, jaký v hanácké metropoli ještě nebyl, slibuje malým i dospělým účastníkům sobotní den v Korunní pevnůstce. V příjemném prostředí historického areálu se mohou příchozí těšit na celodenní program: připraven je start horkovzdušného balónu, opékání špekáčků, vystoupení kouzelníka, XBOX Centrum, ukázka hasičské techniky, dětská diskotéka, spousta nafukovacích atrakcí, hrátky s klaunem, soutěže pro děti se zapojením rodičů, společné cvičení zumby, střílení z luku, malování na obličej, vystoupení klauna a spoustu dalších aktivit. Dětský den startuje v Korunní pevnůstce v 9:00 hodin a vyvrcholí v 17:00 hodin zapálením táboráku. Brány pevnosti se uzavřou kolem desáté hodiny večerní. Vstup na akci je zdarma.

Olomoucký plavecký stadion obsadí synchronizované vodní živly

Vody olomouckého plaveckého stadionu rozvíří po oba víkendové dny starší žákyně a masters v disciplínách Mistrovství České republiky v synchronizovaném plavání. Svá ladná a maximálně sehraná čísla předvedou poprvé v sobotu od 12 hodin. Na programu tohoto dne se objeví sólové i týmové volné sestavy starších žákyň a Masters, nedělní program pak zahájí od 9:15 párové volné sestavy, na něž naváží sestavy kombinované. Přijít si vybrat své vodní favoritky může každý.

Sovinec s Kašpárkem láká na loutky i divadlo

K příjemnému prožití víkendových dní láká také Kašpárek ze skalního hradu. Ten se po oba dny usídlí na Sovinci v doprovodu řady loutkových i hraných pohádek. Chybět přitom nebudou ani pověsti, divadelní příběhy a napínavé zápletky. Hrad se otevře svým návštěvníkům vždy od 9:15 a hned je tu přivítá atmosféra oslavy padesátých narozenin českého krále Rudolfa II. Oslavy nabídnou rozptýlení v podobě souteže v malování pohádkových bytostí, historických šermířů, Kašpárka i loutkového divadla. Kdo je zvědavý na podrobnější informace o programu, může nahlédnout do Kalendáře akcí nebo na www.sovinec.cz.

Prověřte talent svých fotbalových ratolestí

Pokud máte doma malé nadějné sportovce a divadelní sály jsou jim jen pramálo po chuti, můžete vyrazit otestovat jejich talent za fotbalisty 1. HFK Olomouc, který pořádá nábor talentovaných hráčů fotbalu ve věku od šesti až deseti let. Ten je přivítá v sobotu ve 14:30 na stadionu v Holici právě před mistrovským utkáním Moravskoslezské fotbalové ligy mezi 1.HFK Olomouc A a SK Sigma Olomouc B, které se odehraje následně v 15:00. Na malé fotbalisty tu bude čekat trenér i s vybranými hráči A týmu, kteří si pro ně připravili trénink se spoustou her a volný vstup na následující derby 1.HFK Olomouc s juniorkou Sigmy Olomouc. Chybět nebudou ani grilované speciality či skákací hrad po nejmenší. Více naleznete na tránkách klubu www.1hfkolomouc.cz.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz