Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend za odměnu! Potěšte své děti pohádkou, výletem do zoo nebo bobo-jízdou. Otevírá se také svět letectví

Tipy a názory

30.1.2015

Autor: Martina Burýšková

Děti si už naplno užívají pololetní prázdniny a pokud se jim v první půli školního roku vedlo, mohou si teď užívat také lákavých výsad určených výhradně jedničkářům. Ale "pololetní" víkend nabízí pohádku o Klukovi z plakátu nebo Hugovi z hor všem dětem bez rozdílu. Stejně tak i lyžovačku nebo letecký svět "S hlavou v oblacích". Pro jedničkáře se pak nabízí výlet do zoo zdarma nebo projížďka po bobové dráze. A vy, dospěláci, si samozřejmě můžete vybírat z nadílky plesové sezony.

Bobovat, nebo lyžovat? V Hrubé Vodě čeká na školáky odměna a nová sjezdovka

A protože zima o sobě dává znát, ideální způsob jak odměnit vaše děti za školní snahu a užít si společně s nimi pololetní prázdniny je vyrazit vstříc zimním radovánkám. K nejbližším příležitostem patří Park sportu Hrubá Voda, který si už na dnešní den, pátek 30. ledna, připravil dvě zajímavé novinky. Za vyznamenání čeká na všechny školáka jedna jízda na bobové dráze zdarma. Stačí jen na pokladně předložit kopii vysvědčení s vyznamenáním. V době chytrých telefonů také postačí si své vysvědčení vyfotit a dojít si pro jízdu na bobové dráze zdarma. Kromě toho se pro milovníky lyží a zasněžených kopců otevírá nová, přes 500 metrů dlouhá sjezdovka červené obtížnosti. Dnes a po celý víkend se jezdí od 9 do 20 hodin. Více informací načerpáte zde.

A pokud vás zajímá, jaké lyžařské podmínky panují v ostatních lyžařských střediscích v našem regionu a kde si můžete o víkendu třeba s celou rodinou parádně zalyžovat, pak se podívejte do našeho Přehledu sjezdovek.

O víkendu do pohádky i za tvořením

O tradiční víkendový program pro děti se opět postarají olomoucké divadelní scény. Co to bude tentokrát? Tak pozor – sobota bude patřit vyprávění o sněžném Hugovi z hor. Dozvíte se, jaké to je, když k vám domů tatínek přiveze z polární výpravy Yettiho! V sobotu od 15:00 v Divadle Tramtárie. Více zde.
V neděli, první únorový den, pak čeká na děti v prvé řadě tvoření. V Divadle na Cucky ve Freskovém sále se od 14 hodin koná Výtvarná dílna Galerie W7, která děti zavede do přírody a hlavním tématem tvoření se stane voda. Vstupné je 50 korun. Více informací a rezervace zde.
O dvě hodiny později od 16:00 děti navštíví v Divadle na Šantovce Kluk z plakátu. Ten se sem zaběhne z Divadla Tramtárie a abyste věděli, co vás čeká, tak pátrat se bude po zmizelém klaunském nose a zdolávat se budou všelijaké nástrahy. Bude to hotová detektivní pohádka. Po představení je navíc připravená žonglovací dílnička s Cascabel. Vstupné je 110 korun. Vstupenky můžete rezervovat zde.

Za samé jedničky zdarma do zoo

Měly vaše děti na vysvědčení úrodu samých jedniček? Pokud se jim opravdu zadařilo, určitě si nenechávejte jejich píli pro sebe, ale přijďte se pochlubit. Pro všechny školáky, kteří se v těchto dnech na pokladně zoo pochlubí samými jedničkami, je připraven dárek v podobě vstupného do zoo zdarma. Přijít můžete až do neděle 1. února.

Premiéra interaktivní výstavy ze světa letectví už v neděli!

"S hlavou v oblacích“ se můžete ocitnout už v neděli 12. února v Galerii Šantovka, kde se uskuteční česká premiéra této interaktivní výstavy plné unikátních exponátů. Přijít si prohlédnout můžete několik letadel v čele s legendárním stíhacím letounem, který se zúčastnil mnoha ozbrojených konfliktů ve službách více než padesáti armád z celého světa – Mig-21MF, piloty od první světové války až po současné supermoderní specialisty. Mezi nejpůsobivější exponáty výstavy patří motor z vrtulníku Mi-8, jenž je spojen s tragickou událostí z roku 1977, kdy po jeho zřícení zemřela Viera Husáková – tehdejší manželka osmého československého prezidenta Gustáva Husáka. Pro návštěvníky bude také připravena speciální letecká škola s reálným simulátorem MiG-21 i 3G trenažérem pro simulaci stavu beztíže a dezorientace v prostoru, jež zažívají stíhací piloti či kosmonauti. Od neděle 1. února až do soboty 28. února. Více si přečtěte zde.

Program na víkendový večer? Zatančete si!

Až si dostatečně užijete rodinné radovánky, připravte si krásné šaty, taneční střevíčky, dobrou náladu a vyrazte si do společnosti na některý z plesů, kterými v pátek i v sobotu ožije noční život v Olomouci. V Regionálním centru se bude tančit v "rytmech“ Dopravního podniku, v Clarion Congress Hotelu zase podle Počítačové služby. V sobotu pro změnu Clarion roztančí ples ANO 2011 a Výstaviště Flora ples Gymnázia Čajkovského. Vybírat si z nabídky plesů letošní sezony můžete v našem speciálním přehledu.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Vysoké školy

Univerzita Palackého v Olomouci je vysoká škola s dlouhou tradicí. Byla založena již v 16. století a je tak nejstarší vysokou školou na Moravě a druhou nejstarší v České republice. V souča...