Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První adventní víkend začíná: vychutnejte si vánoční jarmark, koncerty i divadlo o ztracené čertici

Tipy a názory

28.11.2014

Autor: Martina Burýšková, Barbora Sísová

První adventní víkend je tu. Chcete nasát pravou vánoční atmosféru, nebo zatím nechcete o Vánocích ani slyšet? V naší víkendové nabídce najdete vše, od vánočního jarmarku, koncertů až po vědátorskou dílničku.

Užijte si víkend ve společnosti vánočních trhů a hudebního doprovodu

Vlastně ale nejen hudebního. Kromě celé řady koncertů v pátek, v sobotu i v neděli dojde také na divadelní program. Ale popořadě. Dnes v podvečer, třeba až skončíte v práci, si můžete s kamarády nebo se svou rodinou zajít na koncert Robbieho Williamse v revivalovém provedení, a pokud vám nebude zima, od 18:30 vás bude hrát Dr. PEPE. V sobotu od 16 hodin na vás čeká při soumraku romantika s Františkem Nedvědem a jeho skupinou, v 18 hodin ho pak na pódiu vystřídá Phill Collins Revival. A v neděli? To se můžete už od rána od 10 hodin těšit na pohádku s mikulášskou nadílkou v Moravském divadle. Hrát se budou Pidínci a modrý kocour. Na náměstí začne odpolední program koncertem skupiny Fastmade, v 16:00 zahraje The Again, v 18:00 Pakostra Band a večer dovrší od 20 hodin Petr Spálený s Apollo Bandem.

Hudebně nabitý víkend nabízí průřez žánry: Portico, Grand Mothers of Invention i Venefica

Jazz, rock-metal i legendární rock zrající přes čtyřicet let. Hudební nabídka tohoto víkendu bude opravdu neotřelá. Jako první vás pozve Bounty Rock Café na hlavní muzikantské trio legendární kapely Franka Zappy Mothers of Invention. Don Preston (klávesy, zpěv), David Parlato (basová kytara, zpěv) a Bunk Gardner (zpěv, dechy) vystoupí dnes od 20 hodin se svou kapelou The GrandMothers of Invention. Vstupenky stojí 499 korun a pozor, celý koncert je na stání! Vstupenky si můžete rezervovat zde.
O hodinu později v Jazz Tibet Clubu dnes večer vystoupí etno-jazzová kapela Portico, která k nám dorazí až z Británie! Bude to jediný koncert jak v České republice, tak i v celé střední a východní Evropě: je to kapela, která neúnavně objevuje nové hudební světy, tak přijďte, možná nějaký nový objevíte i vy! Dnes 28. listopadu od 21 hodin, více informací najdete zde.
A do třetice si můžete v sobotu 29. listopadu vyrazit do U-klubu. Tamní program osloví zejména fanoušky rock-metalu. Od 20 hodin je na programu akustické vystoupení kapely Venefica společně s jejími hosty! Vstupenky pořídíte ještě před koncertem ve večerní "úpokladně".

Advent přichází a hrad Šternberk se znovu otvírá se speciálním programem

Sváteční hrad Šternberk slibuje hned několik zajímavých lákadel. Ještě než přijde vůbec první adventní neděle letošního roku, můžete se na hrad přijít podívat v sobotu 29. listopadu od 10 do 15 hodin. Hrad vás přivítá oděn do vánoční výzdoby a povídat se zde bude také o zajímavých vánočních tradicích, jak se slavila v minulosti šlechta i jejich poddaní. Obdivovat můžete také dřevěný betlém v životní velikosti a novinkou budou také skleněné betlémy ze skláren v Železném Brodu. Vstupné je 100 korun pro dospělé; děti, senioři a studenti zaplatí 70 korun a rodinné vstupné je 270 korun.

Vychutnejte si vánoční jarmark plný lidových řemesel

Pokud se chcete naladit na Vánoce někde jinde než na vánočních trzích, vyzkoušejte v sobotu Vánoční jarmark, který pořádá Jitro na Mozartově 43. Těšit se můžete na lidové řemeslníky, tvůrce a výtvarníky, kteří svými originálními výrobky jistě potěší někoho z vašich blízkých. Takže pokud ještě nemáte nakoupené vánoční dárky, určitě byste si tento komorní jarmark neměli nechat ujít.

Máte doma malého zvídavého vědce? Své schopnosti může uplatnit v aquaparku

Pokud vaše děti milují záhady a ještě více jejich odhalování. Pak si přijdou na své v sobotu v aquaparku, kde bude od tří hodin probíhat odpolední program Malý vědec. Naučí se najít zloděje podle otisků, ale třeba také míchat barvy nebo určit hmotnost mouky. To vše potrvá v dětském koutku v aquaparku až do šesti do večera. Akce je zdarma v rámci vstupného do koutku Vodní svět.

Vychutnejte si narozeninový dort mezi knihami

První adventní sobota je již poosmé věnována dětské knize a dětskému čtenářství. Celá budova na náměstí Republiky se od 8 do 12 hodin změní v pohádkové území a ožije nadpřirozenými postavami, soutěžemi a kreativními výtvarnými dílničkami. Na všechny šikovné děti a jejich rodiče se po desáté hodině přijde podívat také zvířátko ze zoologické zahrady. V 11 hodin společně všichni přítomní rozkrojí narozeninový dort k oslavě 125 let od založení knihovny. A přijít můžete také v kostýmech.

Martina Burýšková, Barbora Sísová

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941