Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér Basketbalu Olomouc Vladimir Paunovič má s týmem nakročeno do Final Four první ligy

Rozhovory

28.4.2016

Autor: Radek Heloňa

Basketbal Olomouc se ve své třetí sezóně v 1. lize blíží další metě. Cílem bylo play-off, což tým splnil a má velmi dobře nakročeno do finálového turnaje soutěže - Final Four hraného v Hradci Králové. Musí ale ještě udělat poslední krok. Doma zvládnout v pátek odvetu s USK B, které na jeho palubovce porazil o sedmnáct bodů. K postupu tedy stačí neprohrát o šestnáct. Trenér Basketbalu Olomouc Vladimir Paunovič věří, že jeho tým odvetu zvládne a Final Four si zahraje.

Trenér Basketbalu Olomouc Vladimir Paunovič. Trenér Basketbalu Olomouc Vladimir Paunovič. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Trenére, jak bylo těžké po pauze zvládnout první duel čtvrtfinále play-off na palubovce USK B?
Po nadstavbové části byla měsíc pauza, což byl problém, měl jsem trochu obavy z toho, aby nás bylo dost na trénincích, aby měly kvalitu. Ale dali jsme se dohromady, na trénincích nás bylo dost, navíc jsme odehráli dva kvalitní přípravné duely s Opavou, jeden u nás, druhý v Opavě a ty nám hodně pomohly. Byť venku jsem musel hrát i já, protože nás tam nebylo moc. Výhoda pro nás v play-off byla ta, že jsme věděli, kdo bude nás soupeř. Hodně jsme sledovali video, nachystali jsme se na ně a zápas se nám v Praze na Folimance hodně povedl.

V nadstavbě jste měli s USK Praha B vyrovnanou bilanci, nyní jste vyhráli o 16 bodů. Jak bude těžké udržet hráčům v hlavách, že ještě není rozhodnuto, že nesmí situaci podcenit?
Musíme zůstat na zemi. Máme +17, když prohrajeme o sedmnáct, bude prodloužení, když o osmnáct půjde dál USK. Musíme se dívat na nový zápas a myslet hlavně na to, že ho chceme doma vyhrát. Nesmíme si připouštět, že máme nějaký náskok.

Můžou tam odvetu nějak ovlivnit posily USK z A-týmu, který hraje Kooperativa NBL?
Oni byli kompletní už v prvním utkání. Mají tam pár kluků z áčka, pár z juniorky a základ, který hraje stále tu první ligu. Nemyslím si, že by o tom i uvažovali, protože chtějí, aby v první lize hráli mladí hráči, aby si to odehráli oni.

Jak je to se zdravotním stavem mančaftu? Petr Andres vypadal, že má po zranění z NBL po sezóně a na USK B odehrál celý zápas...
Ano, vypadalo to tak, měl v Děčíně těžký úraz, já i Michal Pekárek už jsme nepočítali s tím, že by konec sezóny stihl. Ale dokázal se rychle uzdravit, začal trénovat a domluvili jsme se, že to v Praze zkusíme na pár minut a nakonec odehrál po Kubovi Sedlákovi nejvíce minut. Jeho agresivitu v obraně jsme potřebovali, moc nám pomohl. Luboš Moravec jako jednička na rozehrávce potřebuje občas vystřídat, a byť v trénincích i v přípravě se výborně ukazuje i Martin Šupák, tak přece jen ještě nemá tolik zkušeností v těch vyřazovacích bojích. Celkově zdravotní stav je dobrý, akorát Filip Pekárek má potíže s nohou, trápí ho to celou sezónu a hrát nebude.

Basketbal Olomouc se chystá na odvetu s USK Praha B. Basketbal Olomouc se chystá na odvetu s USK Praha B. Foto: www.bkolomouc.cz

Jak je to s Markem Sehnalem, který u vás hostuje z Prostějova, bude moct hrát?
Marek v Praze nehrál, má prioritu v Prostějově, ale nyní hrají o víkendu, takže by za nás mohl nastoupit. Měl by hrát.

Asi budete chtít určitě pozvat do olomoucké Čajkarény i fanoušky. Co jim nabídnete?
Já si myslím, že to bude skvělý basketbal, máme dobře našlápnuto. Pro klub je účast v play-off skvělá. Po třech letech se klub snad dostane do Final Four, každý rok jde tým nahoru. Chceme se pokusit i o baráž, bude možné srovnat se s Kooperativa NBL. Pro nás to bude vrchol sezóny. Jsme spolu osm měsíců, snažím se o něco. Hráli jsme v Praze dobrý basket, posledních patnáct minut kluci předváděli parádní věci.

Basketbal Olomouc zve nejen na dobrou hru

Na poslední zápas sezony na domácí palubovce je opět připraven bohatý doprovodný program a bude snaha vytvořit podobně bouřlivou atmosféru, jako při utkání 4. března se Sokolem Pražským. V tom byl překonán rekord v návštěvnosti. "Máme připravenu zase řadu doprovodných akcí. Bude pivo zdarma, pizza pro děti a tradiční soutěž o kolo," říká asistent trenéra a jednatel klubu Michal Pekárek. Basketbal Olomouc má nakročeno do Final Four 1. ligy, což je skvělý úspěch, jak by to bylo s případnými myšlenkami na postup do nejvyšší soutěže, kdyby se postoupilo do baráže? "Na postup ještě nepomýšlíme. Je třeba se na to ekonomicky i sportovně připravit a v této situaci ještě nejsme. S vedením se o tom bavíme, myšlenka tam je, ale letos ještě ne," dodal Pekárek.
Ten ještě zmínil informace k souboji s USK a také k modelu ligy. "Odehráli jsme velmi dobré utkání, věřím, že postoupíme. Nyní jsem byl na jednání klubů, kde jsme řešili to, aby se nestala situace jako nyní po nadstavbové části, kdy jsme měsíc stáli. To není dobře pro diváky, hráče ani kluby. Je nepochopitelné, že někdo něco takového vymyslí. Systém se snažíme změnit, předložíme návrhy na svaz, aby to bylo zajímavý pro kluby, ale hlavně diváky," dodal k systému Michal Pekárek.

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

MOOLBIKE

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Moolbike - Váš osobní prodejce kol Největší specializovaná cyklo prodejna na Palackého je tady s vámi již od roku 1992. Kromě dlouholetých zkušeností a profesionality vám nabízíme i zn...