Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vojáci v zasněžených Jeseníkách budou bojovat o to, kdo přežije

Zprávy z regionu

27.1.2014

Autor: barsi

Ve dnech 27. až 31. ledna se vojáci opět utkají v nejnáročnější sportovní soutěži, která zahrnuje adrenalinové outdoorové disciplíny sportovního charakteru a aktivity podobné bojovým činnostem v zasněženém horském prostředí Jeseníků. V tomto jubilejním 20. ročníku mezinárodního mistrovství Armády ČR s názvem Winter Survival se utkají nejen armádní trojice z České republiky, ale i zahraničí. A co všechno je čeká?

Čtyřdenní armádní Winter Survival je vytrvalostní víceboj, který má simulovat činnost vojenské hlídky v neznámém zimním horském terénu. Soutěžní tříčlenná družstva se musejí vypořádat s náročnými disciplínami a prokázat víc než jen fyzickou zdatnost a výdrž. Posuďte sami. Jedním úkolem bude například absolvovat závod se střelbou ze vzduchovky, lezení v korunách stromů a vojenské lezení na skalách se skokem ze skály do natažené sítě. Soutěžící družstva čeká také vyprošťování nákladního vozidla nebo první pomoc vojákům zasaženým výbuchem granátu.

Tohoto extrémně obtížného závodu v pohoří Hrubého Jeseníku se vedle příslušníků české armády zúčastní vojáci z Belgie, Německa, Polska a Rakouska. Slavnostní zahájení mistrovství proběhne v pondělí 27. ledna v 18:30 hodin u vojenské zotavovny Ovčárna pod Pradědem. Slavnostní vyhlášení výsledků pak ve čtvrtek 30. ledna v 17:30 hodin.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip