Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce dostaly výprask na Olympu, Šternberku nepřijel soupeř

Sport

23.10.2014 aktualizováno 17.10.2014 11:23

Autor: Adam Fritscher

Zdaleka ne ideálně dopadlo 3. extraligové kolo pro volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc i Sokola Šternberk. Zatímco vysokoškolačky prohrály 0:3 na palubovce vicemistrovského Olympu Praha, když za celý zápas uhrály pouhých 39 míčů, ve Šternberku se dokonce nehrálo vůbec. Družstvo SG Brno totiž k utkání nepřicestovalo kvůli technické poruše automobilu.

Olomoučanky sice na Olympu začaly dobře a hned v prvním technickém timeoutu zápasu vedly 8:6, jenže vzápětí to bylo 17:11 pro pražský celek, který už žádnou zápletku nepřipustil. Druhé dějství patřilo prakticky od počátku domácímu výběru, jenž povolil hostům uhrát pouhých čtrnáct výměn. Ještě hůř bylo pro Olomouc ve třetí sadě: v ní sice univerzita vedla 5:4, po strašidelném výpadku to ale bylo rázem 5:14 z jejího pohledu a vysokoškolačky nakonec nedosáhly ani na metu deseti bodů.
"Dnes není moc co hodnotit. Ani v jednom setu jsme si nepřihráli, a když už se nám to podařilo, tak jsme udělali laciné chyby na útoku. V prvním setu byla drobná šance na náš úspěch, ale opět jsme dostali několik es. Díky tomu, že Olymp dobře servíroval a my si nepřihráli, tak jsme útočili do plné obrany soupeře. To dnes rozhodlo," konstatoval olomoucký kouč Jiří Teplý.
Jeho pražský protějšek Stanislav Mitáč tato slova jen potvrdil: "Ze strany Olomouce to byl špatný výkon. Pomohlo nám to k hladkému tříbodovému vítězství v poměru 3:0, což jsme neočekávali, ale takové vítězství nad silným soupeřem mě moc těší. V prvním setu bylo na obou stranách velké množství chyb, i přesto jsme jej zvládli. Hned na začátku se nám podařilo najít olomoucké libero na přihrávce, což nám hodně pomohlo a uklidnilo nás to. Ze zápasu jsme měli obavy, ale nakonec to bylo pro nás snadné utkání. Byli jsme lepším týmem a po zásluze jsme vyhráli," pochvaloval si Mitáč.
Poprvé v nové extraligové sezoně se olomoucké volejbalistky představí domácímu publiku v sobotu 25. října, kdy v rámci 4. soutěžního kola přivítají ve své hale od 17 hodin družstvo Ostravy.

PVK Olymp Praha3:0SK UP Olomouc
(16, 14, 9)
Rozhodčí:Meruna, Záhorcová
Čas:66
Diváků:200
Sestava PVK Olymp Praha:Kopecká, Hodanová, Trnková, Jančaříková, Mlejnková, Mudrová
Libero:Dostálová
Střídání:Nová, Kurková
Sestava SK UP Olomouc:Košická, Holásková, Tinklová, Schandlová, Rutarová, Janečková
Libero:Richardsonová
Střídání:Polášková, Kojdová, Šenková, Čudová

Slušně zaplněná šternberská hala Ecce Homo se po dvou venkovních porážkách notně omlazeného sokolského celku těšila na domácí premiéru v novém extraligovém ročníku proti "otloukánkovi" posledních sezon SG Brno, ale diváci se nakonec museli spokojit jen se dvěma exhibičními sety v podání svých oblíbenkyň. Mladý brněnský výběr totiž do Šternberka kvůli technické závadě na svém voze vůbec nedorazil a o případném odložení, nebo kontumaci střetnutí budou dodatečně rozhodovat příslušné svazové orgány.
"Samozřejmě jsme rádi, že se nikomu nic nestalo, ale na druhou stranu jsme se těšili na domácí premiéru v nové sezoně a navíc jsme si chtěli proti SG Brno nacvičit i nějaké věci před sobotním utkáním ve Frýdku-Místku. Bohužel si na tento zápas budeme asi muset ještě počkat," konstatoval trenér Sokola Martin Hroch.
V sobotu 25. října čeká Šternberanky od 17 hodin sokolské derby na palubovce Frýdku-Místku.

Adam Fritscher

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941