Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Šternberka odehrály v Prostějově dva vyrovnané sety

Sport

18.12.2014

Autor: Adam Fritscher

V předehrávce sobotního 14. kola extraligy nastoupily volejbalistky Sokola Šternberk na palubovce mistrovského Prostějova. Úvodní set sice hrozil demolicí hostujícího celku, jenž nakonec skutečně prohrál 0:3, ale ve druhé i třetí sadě byl tuzemskému suverénovi takřka rovnocenným soupeřem.

Začátek střetnutí přitom připomínal téměř popravu mladého sokolského družstva. Účastnice Ligy mistryň rychle vedly 7:0 a 18:4 a Šternberk nakonec uhrál pouhých osm míčů. Druhé dějství však rozhodně dlouhou dobu nevypadalo na hru volejbalové kočky s myší: osmý tým extraligové tabulky se držel až do stavu 17:16, teprve poté je převálcovala síla internacionálního souboru v prostějovských barvách. Do třetí části utkání šel Sokol, v jehož dresu si dospělou extraligu zahrála i další patnáctiletá naděje Kulová, dokonce s vedením 2:0 a 3:1. Set se definitivně lámal až za stavu 15:13 pro domácí a Prostějov si následně dokráčel pro povinné tři body.
"Do střetnutí jsme vstoupili se strachem ze silného soupeře. To se projevilo řadou zbytečně vyházených balonů v úvodní sadě, naštěstí se holky od druhého setu vzpamatovaly. Pak už jsme s Prostějovem zvládali docela držet krok, byť domácí jsou samozřejmě o dvě třídy jinde. Každopádně druhý i třetí set jsme zvládli dobře, když se útočně dařilo našim střeďačkám a celý tým bojoval," chválil i přes třísetovou prohru asistent trenéra hostí Jan Drešl.
"Úvodní set byl z naší strany velmi kvalitní, hráli jsme vynikající obranu a soupeře tím nepustili vůbec k ničemu. Následně došlo ke ztrátě koncentrace, čímž jsme Šternberku umožnili se chytit. I přes dílčí problémy jsme ale utkání nakonec zvládli a trochu slabší výkon od druhého setu lze za daných okolností pochopit," konstatoval domácí asistent Ľubomír Petráš.
První ligové utkání v novém roce odehraje Sokol na své domácí palubovce. V sobotu 10. ledna přivítá ve šternberské hale Ecce Homo od 17 hodin tým Univerzity Palackého.

VK Agel Prostějov3:0TJ Sokol Šternberk
(8, 21, 19)
Rozhodčí:Kostka, Dušek
Čas:62
Diváků:300
Sestava VK Agel Prostějov:Zatloukalová, Markevičová, Kargová, Simonová, Kossányiová, Borovinšeková
Libero:Kovářová
Střídání:Gambová
Sestava TJ Sokol Šternberk:Ticháčková, Janečková, Oborná, Konečná, Kepplová, Sochorcová
Libero:Hronová
Střídání:Borovcová, Bartáková, Kulová

Adam Fritscher

Reklama

P-centrum, spolek

Katalog firem » Zdravotnictví » Poradny a psychologické služby

P-centrum, spolek je organizace, která poskytuje služby z oblasti prevence, péče o rodiny s dětmi, poradenství, léčby a doléčování závislostí. Nabízíme tyto služby: • Doléčovací c...