Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Šternberka vybojovaly cenné vítězství na turnaji ve Francii

Sport

17.9.2014

Autor: Adam Fritscher

Úmornou dvacetihodinovou cestu až do západní Francie absolvovaly v minulém týdnu volejbalistky Sokola Šternberk. Náročná pouť se jim však vyplatila: v bretaňském městě Quimper se Šternberanky radovaly z prvenství na velmi dobře obsazeném turnaji, když postupně porazily účastníka nejvyšší rumunské soutěže, francouzský národní tým do 18 let i domácího zástupce profesionální ligy s řadou legionářek v sestavě.

Do Francie na kvalitní turnajové klání mohl Sokol vyrazit díky kontaktům svého nového kouče Martina Hrocha, jenž v této zemi dříve hrál i trénoval. V Bretani čekaly Šternberanky vedle tří turnajových duelů také pestré tréninky a rovněž přípravné střetnutí s rumunským celkem CSM Satu Mare, v němž dostaly příležitost všechny hráčky. „Vzhledem k tréninkovému i zápasovému zatížení tato cesta plně splnila účel a smysl toho, proč jsme jeli tak daleko,“ zmínil Hroch.

Ten měl ve Francii k dispozici nahravačky Ticháčkovou a Zemánkovou, smečařky Markétu Janečkovou, Kepplovou, Obornou a Martinu Šenkovou, univerzálku Simonu Janečkovou, blokařky Holáskovou, Jurčíkovou a Sochorcovou a na liberu z olomouckého kádru zapůjčenou Richardsonovou. „Odehrála vynikající turnaj a velmi nám pomohla ke kvalitním výsledkům. S olomouckým týmem si v přípravě vypomáháme zapůjčováním hráček na jednotlivé akce,“ zmínil na adresu amerického libera kormidelník Sokola.

Na úvod samotného turnaje Šternberk nejprve zdolal 3:1 rumunský ligový celek Satu Mare s Američankou a Slovenkou v sestavě. Následně porazil francouzský národní tým do osmnácti let bez ztráty setu a na závěr stvrdil cenné turnajové prvenství výhrou 3:1 nad domácím klubem Quimper Volley 29. "Ve Francii jsou dvě profesionální ligy a Quimper teď sestoupil z první do druhé. Nicméně je to velmi kvalitní družstvo s osmi cizinkami sedmi různých národností v kádru. V souboji s domácím týmem naše forma ve Francii gradovala a zvyšovala se i zdravá agresivita hráček na palubovce. Je zajímavé, že jsme se v Bretani prosazovali úplně jiným stylem než na turnaji v Olomouci, kde nás zdobila hlavně útočná hra. Ve Francii byla naší předností především obrana v poli a na síti podpořená dobrým servisem,“ hodnotil vystoupení svých svěřenkyň Hroch.

Adam Fritscher

Reklama

GALERIE LABYRINT

Katalog firem » Kultura a umění » Galerie

Autorské výstavy,prodej obrazů, grafik,uměleckých šperků, historického skla, dřevěných, keramických a kovových plastik. Portrétování na zakázku.