Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prohra ve třech setech a konec sezony. Volejbalistky Olomouce už na Frýdek nestačily

Sport

26.3.2015

Autor: Adam Fritscher

Loňský extraligový bronz letos volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc neobhájí. Ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání za stavu 1:2 na zápasy Hanačky podlehly doma Sokolu Frýdek-Místek v nejjednoznačnějším duelu série 0:3 a s touto sezonou se loučí. V konečném účtování jim patří šestá příčka.

Po třech vyrovnaných, více než dvouhodinových bitvách se čtvrté čtvrtfinále vyvíjelo zcela jinak. Začalo sice skvěle pro domácí Olomoučanky, které bleskově vedly 3:0 a 6:3, jenže potom domácí tým postihl naprostý kolaps, následné výměny vyhrál Frýdek-Místek poměrem 13:1 a za stavu 7:16 bylo o prvním setu prakticky rozhodnuto.
Univerzita se navíc nevzpamatovala ani ve druhé sadě, v níž opět brzy na hosty až příliš ztrácela (5:12, 10:17), a přestože se na chvíli dokázala soupeři přiblížit (13:17), od stavu 13:23 už byla otázkou jen výše olomoucké porážky. Začátek třetího dějství pak sice sliboval vyrovnanější průběh, po sérii servisů kapitánky Sokola Dudové z 10:15 na 10:22 z toho nakonec byl pro domácí hráčky a příznivce smutný konec jinak kvalitní a napínavé čtvrtfinálové série. Frýdek-Místek po výhře 3:0 a celkově 3:1 na zápasy čeká v semifinále pražský Olymp, Univerzita Palackého po loňském bronzu končí letos na šesté pozici.

"Musím přiznat, že Olomouc jsme do čtvrtfinále nechtěli, tato možnost mi až naháněla hrůzu. Byl to určitě nejtěžší soupeř z těch, které jsme mohli dostat, vždyť v posledních pěti letech byl snad pokaždé v semifinále a hrál o medaile," prozradil trenér Frýdku-Místku Pavel Kožuch. "Když jsem ale k našemu družstvu v rozehrané sezoně přišel a viděl jeho kvalitu, tak mi bylo hned jasné, že to stačí jen trochu učesat a budeme mít velkou sílu. Dnešní poslední zápas série byl určitě ovlivněn tím včerejším a jeho koncovkou, hlavně po psychické stránce," mínil Kožuch.

Podle olomouckého kouče Jiřího Teplého je kvalita letošního týmu Frýdku-Místku nejvyšší za dobu, co je tento klub v lize. "Mají to výborně poskládané, my takový kádr nemáme. I tak jsme až na ten poslední zápas udělali maximum a měli jsme i trochu smůlu, což se projevilo třeba v tiebreaku třetího utkání. Kdybychom jej zvládli, tak se z toho třeba mohl psychicky složit soupeř. Dnes už z naší strany nebyl morál, dělali jsme spoustu chyb. Frýdek šel tvrdě za úspěchem a postoupil zaslouženě," uznal Teplý. "V play-off nám rozhodně chyběla těhotná Schandlová, která byla naší nejlepší smečařkou a mohla být tím pomyslným jazýčkem na vahách. Také nám neprospělo, že jsme v nadstavbě hráli v horší skupině, kde k výhrám stačily i slabší výkony, což se teď proti silnějšímu protivníkovi projevilo," konstatoval zkušený kormidelník.

SK UP Olomouc0:3TJ Sokol Frýdek-Místek
(-15, -17, -11)
Rozhodčí:Dušek, Peloušek
Čas:71
Diváků:650
Sestava SK UP Olomouc:Tomášeková, Tinklová, Dedíková, Rutarová, Polášková, Košická
Libero:Hronová, Richardsonová
Střídání:Kingová, Holásková, Šenková, Kojdová
Sestava TJ Sokol Frýdek-Místek:Závodná, Dudová, Michalíková, Yordanská, Kubová, Štrbová
Libero:Kedziaová

Adam Fritscher

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip