Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vše o životním stylu. Jubilejní výstavu Bydlení doplní na Floře i Moderní žena

Zprávy z regionu

27.10.2014

Autor: mrt

Pestrou paletu novinek z oblasti životního stylu, vybavení interiérů, nabídky nábytku, ale i kosmetiky a módy připravili na přelom října a listopadu pro všechny zájemce pořadatelé spojené výstavy a veletrhu Bydlení / Moderní žena. Třídenní akci plnou zajímavých tipů, nápadů a inspirací bude hostit pavilon A a okolní venkovní plochy Výstaviště Flora Olomouc od pátku 31. října do neděle 2. listopadu vždy od 9 do 18 hodin.

Jubilejní dvacátý ročník oblíbené podzimní akce olomouckého výstaviště nabídne po roční přestávce opět aktuální nabídku zařízení bytů, bytového, zahradního i campingového nábytku, zdravého bydlení či zařízení kanceláří. "Na výstavě bude rovněž zastoupen bohatý sortiment bytových doplňků, textilií, koberců, svítidel a osvětlení, skla, keramiky, ale také třeba i obrazů a knih. Své zastoupení budou mít také firmy zabývající se renovacemi dveří nebo úpravnami vody," doplnil garant akce Lukáš Juřica ze společnosti Výstaviště Flora Olomouc.
Souputníkem letošní výstavy Bydlení bude po tříleté pauze způsobené rekonstrukcí pavilonu A dvanáctý ročník veletrhu kosmetiky, módy a zdravého životního stylu Moderní žena Olomouc. "Tentokrát jsme jej navíc doplnili o sekci Naše dítě s podtitulem vše pro děti a o dětech. Na své si tak pod jednou střechou přijdou celé rodiny," prozradila Veronika Povýšilová z pořádající společnosti Omnis Olomouc.
Návštěvníci letos již předposlední velké akce na olomouckém výstavišti (tou poslední budou oblíbené prosincové Vánoční trhy) se mohou během tří podzimních dní těšit i na bohatý doprovodný program. K výstavě Bydlení si jej přichystala především Střední škola obchodu, gastronomie a designu Praktik Olomouc, která předvede například tvorbu floristických vazeb či dekorací včetně carvingu, ale také umění stolování nebo modely interiérů. Součástí prezentace školy bude rovněž fotografický koutek s ukázkami tvorby a zpracování fotografií jako součástí dekorace interiéru, dále návrhy interiérů v 3D, které se žáci učí v konstrukci, a jejich zpracování v PC grafice.
Návštěvnice veletrhu Moderní žena zase vzpomínají na vyhlášené módní přehlídky doprovázející předchozí ročníky této akce. "Módní show na přehlídkovém mole neodmyslitelně patří k veletrhu Moderní žena. Nikde jinde návštěvníci nemají možnost zhlédnout takové množství módních přehlídek jako právě zde. Na mole se letos představí společenské a svatební kolekce, elegantní dámská značková kolekce, kožené modely a nebudou chybět ani večerní šaty," zmínila Veronika Povýšilová. Doprovodný program podle ní doplní rovněž přednášky o zdraví, bylinkách nebo správném hubnutí, ale také taneční ukázky.
Všechny návštěvníky bezesporu upoutá i atraktivní výstava fotografií Sauna, pirts, hamam, fürdő aneb Čtyři evropské tradice lázeňství, jež mapuje vývoj a zvyky lázeňské kultury ve Finsku, Lotyšsku, Turecku a Maďarsku. Výstava, kterou společně připravily město Olomouc, jeho finské partnerské město Tampere a Výstaviště Flora Olomouc, bude umístěna ve foyer pavilonu A, kde bude mít v pátek 31. října od 10 hodin i malou slavnostní vernisáž. Zájemci si ji budou moci prohlédnout nejen během Bydlení / Moderní ženy, ale také od 6. do 8. listopadu při příležitosti konání veletrhu Stavotech.
Plné vstupné na prodejní výstavu a veletrh Bydlení / Moderní žena činí 70 korun, zlevněné stojí 50 Kč. Brány pavilonu A budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin.
Souběžně s výstavou a veletrhem Bydlení / Moderní žena se v pavilonu E olomouckého výstaviště uskuteční také Výstava vláčků, kterou pořádá Klub železničních modelářů Praha 3. Otevřeno bude o víkendu 1. a 2. listopadu od 9 do 17 hodin. Plné vstupné na této samostatné výstavě činí 50 a zlevněné 30 korun. K vidění bude v pavilonu E například ukázka provozu 25 metrů dlouhého kolejiště a dalších vláčků, které si mohou děti samy ovládat.

mrt

Reklama

Vizážistka, stylistka - Dita Doležalová

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

Zvolení stylu líčení, poradenství v oblasti účesů, oblékání, celková image, kosmetické poradenství, líčení na oslavy, svatby, pro profi modelky na Book atp. 15 let praxe.