Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vychutnejte si Den snů v malebném Domu přírody, který zahájí 25. ročník Ekologických dnů Olomouc

Zprávy z regionu

16.4.2015

Autor: Barbora Sísová

Všem "snivcům" je určena sobota 18. dubna v areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví v Horce nad Moravou. V minulém roce zdejší komponovanou krajinu ozdobili svými výtvory čeští umělci František Skála, Miloš Šejn, Miloslav Fekar a Marcel Hubáček. Den snů bude nejen zahájením celé turistické sezóny v novém Domu přírody, ale také 25. ročníku festivalu Ekologické dny Olomouc, který bude probíhat až do 1. května.  

Sobotní Den snů nabídne nejen komentované turistické prohlídky, ale také setkání se všemi autory i jejich hosty, kterými jsou Scott MacLeod (USA), Thorou Solveig Bergsteinsdottir (Island) a Liv Nome (Norsko). Od sedmi hodin proběhnou večerní chvilky snění, spojené s vernisáží výstavy výtvarných prací dětí Živly v krajině. A snění vám zpříjemní také ochutnávka svačinek Freshnack nebo piva z pivovaru Chomout. V deset hodin večer pak vypukne společný ohňový obřad, kde si mimo jiné budete moci opéct také vlastní špekáček.

Celý letošní program Ekologických dnů Olomouc (EDO) je inspirován stavbou Domu přírody. Veškeré dění festivalu se ptá na vztah člověka a kulturní krajiny. Tento vztah je obsahem výstav, výletů, programů pro školy, konference Města s dobrou adresou, akcí pro rodiče s dětmi a je také hlavním tématem besed, které budou v Muzeu umění Olomouc probíhat od pátku 24. dubna do neděle 26. dubna. Besedovat přijedou zajímaví hosté: Václav Bělohradský, Alena Wagnerová, Pavel Barša, Alena Oberfalzerová, Alena Hanáková, Jan Tábor, Jiří Sádlo a mnoho dalších. "Ekologické dny Olomouc jsou o setkání zvídavých lidí, kteří se rádi ptají, vzdělávají, jsou otevření k názorům jiných, snaží se dávat věci do jejich kontextů. Je to setkání tváří v tvář, tělesně - bez virtuálních sítí, v neopakovatelných situacích a v kontaktu se zajímavými osobnostmi a přitažlivými tématy," uvedl Michal Bartoš ze Sluňákova, která EDO organizuje už od roku 1990.

Ekologické dny Olomouc zakončí Ekojarmark, který proběhne 1. května na Horním náměstí v Olomouci. Návštěvníkům k dispozici bude více jak sto stánků s informacemi o životním prostředí, tradičními řemesly, hravými stanovišti pro rodiče s dětmi, divadlem a koncertem na hlavním pódiu, kde zahrají Zrní, ASPM, Květy, Naše Kvety, Žamboši, Hm…, Marshall Malinovsky a Luboš Pospíšil.

Podrobný aktuální program největšího environmentálního festivalu v ČR pro veřejnost najdete zde nebo na Facebooku.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip