Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vychutnejte si romskou kulturu i folklor přímo před bazilikou, šestnáctá romská pouť je tu 

Zprávy z regionu

17.9.2014

Autor: barsi

Romové z různých koutů České republiky přijíždí do Olomouce, aby se už tuto sobotu 20. září zúčastnili pouti na Svatém Kopečku. Vychutnejte si i vy příjemný duchovní zážitek, poznejte romskou hudbu a tanec, nebo se jen přijďte pobavit v rámci atraktivního kulturního programu.

Romská pouť letos probíhá už pošestnácté a letošní ročník bude provázet téma putování za sluncem," prozrazuje vedoucí střediska Khamoro pro etnické menšiny Andrea Jandová. "Průvod poutníků vyrazí v 10:00 hodin ze Samotišek. Půjdeme k Wolkerovu kříži pod bazilikou na Svatém Kopečku, kde nás bude čekat Vojtěch Vágai, první romský římskokatolický kněz," přibližuje Jandová s tím, že během cesty čeká poutníky několik tematických zastavení s různými aktivitami. Po mši svaté, asi od 12:30 hodin, čeká na všechny přítomné bohatý program v areálu za bazilikou. Moderovat ho bude Robert Sutorý. Na pódiu se mimo jiné představí několik hudebních a tanečních romských skupin."O Romskou pouť, kterou pořádáme již od roku 1998, je velký zájem. Vloni se jí zúčastnilo asi 400 lidí nejen z České republiky," doplňuje Andrea Jandová. Odpoledne plné hudby, tance a her pro děti bude završeno v 15:45 hodin závěrečným požehnáním.

barsi

Reklama

Knihovna města Olomouce

Katalog firem » Kultura a umění » Knihovny

Knihovna města Olomouce, příspěvková organizace nabízí širokou škálu titulů od beletrie po naučnou literaturu. Půjčuje též CD hudební či s mluveným slovem, LP desky, elektronické čteč...