Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 1.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vylaďte se na hvězdu plesů a společenských večírků! Máme pro vás inspiraci plnou originálních doplňků!

Tipy a názory

21.1.2015

Autor: Martina Burýšková

O tom, že šaty dělají člověka, určitě žádná z nás nepochybuje, ale vybrat si k nim vhodné doplňky, to může být vcelku věda. Ty vhodně zvolené mohou vaši róbu i jednoduché šatičky pozdvihnout takříkajíc o několik levelů a pasovat vás na královnu plesu či večírku, jenže když naopak přestřelíte, může to znamenat pěkný trapas, který se jen tak nezapomíná. Naštěstí v dnešní době se nosí téměř vše, ale styl a vkus, dámy, ty neošálíme. Bez této dvojice se při výběru našich společenských doplňků prostě neobejdeme. Takže se pojďte podívat, kam tentokrát vyrazit...

Po šatech, malých společenských modelech i luxusních róbách, které jsme si vybíraly minulý týden, je právě dnes čas podívat se po slušivých a vkusných doplňcích. Vydáme se po stopách tanečních střevíčků, lodiček, kabelek, ale také rukaviček, čelenek a dalších jiných nablýskaných doplňků, které podtrhnou váš celkový dojem.

Tím snad vůbec nejdůležitějším doplňkem jsou botičky, ve kterých hodláte protančit plesový večer. Bez nich byste totiž ani nepřišly, o tanci ani nemluvě. Při jejich výběru buďte obzvláště pečlivé! Neomezujte se pouze na barevný odstín a jak jsou modelované. Uvědomte si, že v nich strávíte celý večer, možná až do ranních hodin, a co víc, možná ho i protančíte! Takže si dejte záležet. Protože to jsou boty na podpatku, jako v bavlnce si po celý večer připadat nebudete, alespoň je ale důkladně vyzkoušejte, ať přejdete zbytečným případným mukám.
Nejdřív se pojďme podívat do prodejny ARA na Horním náměstí. Tady mívají vkusné modely, v koženém provedení a tuším, že nás nezklamou ani při výběru lodiček či otevřených tanečních střevíčků. Tady je jasně vidět, že lodičky jsou opět jednoznačně v kurzu. Mají přesilu. A to hlavně ty se špičkou.

Černé, červené, lesklé, z kůže hladké i v podobě takříkajíc semišové. Chcete klasiku, nebo naopak máte zálusk na něco jiného, nového, jednoduše neokoukaného. Třeba ty s motivem kůže zdůrazňující patu a podpatek tedy rozhodně mají styl. Všechny v nabídce jsou z pravé kůže a pohybují se v rozmezí cca 1500–2000 korun. Hravě k nim v této prodejně pořídíte také kabelky či společenská psaníčka. Černá s ornamenty, lehce výstřednější "chlupatá“, ale třeba i jednoduše vkusná stříbrná, skvěle pasující k otevřeným stříbrným střevíčkům, ale taká hnědá, béžová, zlatá... Ty se většinou pohybují kolem pěti až šesti set korun.

Na další kvalitní, koženou obuv, zároveň elegantní a lahodící oku, jsme zamířili do prodejny Tamaris v přízemí Galerie Šantovka. A vyplatilo se. I tady jsme uspěli. Máte rády, milé dámy, zlatou, nebo dokonce smyslně rudou? Či raději zůstaneme u klasiky? Je to na vás, jak si vyberete. Já proti zlaté nemám zhola nic. Mají tu nádherné otevřené zlaté střevíčky se zpevněnou patou, k tomu na výběr z drobných kabelek rovněž laděných ve zlatavých odstínech. Ty pořídíte se slevou za 888 korun. Taneční obutí pak Tamaris nabízí v ceně od 1000 do cca 2000 korun.

A když se porozhlédnete trochu důkladněji, najdete také další zajímavé kousky, které vás mohou na ples či do jiné obdobné společnosti doprovodit coby slušivý doplněk a především úložiště pro nezbytné drobnosti, bez kterých se během večera neobejdete. Tamaris nabízí několik velmi příjemných psaníček, která snadno sladíte k mnohým večerním modelům i malým plesovým kreacím. Navíc mnohé pořídíte se slevou až několik stokorun.

To patrně nejdůležitější bychom měli a teď ještě něco, co vám teprve dodá, dámy, ten pravý třpyt a půvab. Rozhodně nezapomeňte na šperk! Nejlépe třpytivě decentní, tedy pokud chcete být něžně elegantní. Takové jemné doplňky objevíte mimo jiné ve Zlatnictví ORO v Pekařské ulici hned vedle obchodního domu Koruna. Na výběr je z mnoha variací sestav z náušnic s náhrdelníkem. Záleží, čemu dáváte přednost. Třpytivým zirkonům, výraznějším barevným kamenům, stříbru, nebo zlatu? Jemnější sestavy pořídíte třeba již od 600 korun až po ty honosnější kolem dvou a více tisíc korun.

Svou službu vám zejména pro uvolněnější plesové večery udělá také jednoduchá bižuterie. Když budete vybírat ostražitým okem a umně ji sladíte se svým společenským outfitem, klidně nechte třpytivé šperky tentokrát doma. Pro tyto účely vyzkoušejte v Galerii Šantovka obchod Claire’s rovněž v přízemí. Možná zde najdete svou drobnou inspiraci. Mají zde různé náhrdelníky, náramky, spony, náušnice, ozdoby do vlasů, různých stylů a forem a pro nejrůznější věkové kategorie. Některé jsou poněkud etno a v některých určitě upoutáte pozornost.

Nakonec jsem si pro vás nechala malou specialitu. Všechny pochopitelně řešíme v průběhu plesové sezony šaty, boty, možná tak ještě více pozornosti věnujeme kabelce a jak učesat vlasy. Ale kdy naposledy jste si pro své vlasy pořídily nějakou krásnou ozdobu, šperk, sponu nebo dokonce ozdobnou čelenku? Tak pokud si ani nevzpomenete, tak letos si tuto stylovou "perličku" nenechte ujít! Bohatý výběr velmi originálních, ženských a velmi elegantních čelenek či společenských kloboučků mají v prodejně klobouků Marie Daubnerové v obchodním domě Baťa v jeho druhém patře. Je to na rohu Riegrovy ulice u Horního náměstí, ale to jistě víte. Ve druhém patře v zadní části prodejny najdete v nenápadném obchůdku hotové skvosty. No jen se podívejte, co všechno si do svých vlásků můžete připnout a nasadit v podobě čelenky. V klasické černé, šedé, modro-bílé variaci či růžové? Na místě zjistíte, že tím to rozhodně ještě nekončí. K tomu připojíte lehoučké boa nebo společenské rukavičky z krajky či saténu a můžete vyrazit rozvířit společnost!

Tak milé, krásné dámy, vybírejte směle a rychle, protože plesová sezona běží naplno, tak ať nic nepropásnete a stanete se ozdobou každého plesu, na který vkročíte. ;-)
A pokud ještě nemáte, kam vyrazíte tančit a dobře se bavit tento víkend, inspirujte se v našem přehledu Plesové sezony.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941