Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vyskočí si Kohouti na vedoucí Bílé Tygry z Liberce?

Sport

26.11.2015

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc se ve 23. kole Tipsport extraligy utkají s vedoucím týmem soutěže, Bílými Tygry z Liberce. Utkání v plecharéně má úvodní vhazování v 17:20 a opět ho přenáší přímým přenosem ČT SPORT.

Michal Vodný v souboji s Vítem Jonákem. Vše bedlivě sleduje Braňo Konrád. Michal Vodný v souboji s Vítem Jonákem. Vše bedlivě sleduje Braňo Konrád. Foto: ČTK/Radek Petrášek

Mora si nadále drží výbornou šestou příčku v tabulce extraligy. Pomohl k tomu i úspěšný víkendový trip. Kohouti nejdříve vybojovali bod v Pardubicích, aby v neděli odvezli všechny tři z Karlových Varů. Nyní čeká na Hanáky, kteří se museli v posledních zápasech obejít bez zraněných beků Skrbka s Vyrůbalíkem, vedoucí celek soutěže z Liberce. V posledním vzájemném duelu vyhrála Mora v Liberci 1:0 především díky vynikajícímu výkonu brankáře Branislava Konráda. Na střely vyhráli Tygři 31:11, ale se třemi body odjeli díky trefě Pavla Skrbka Hanáci. Zápas šestého s prvním vybrala Česká televize jako šlágr kola. Pro Moru je současná pozice určitě nad plán, hráči i trenéři se snaží současný stav nějak nepřeceňovat, což si všichni uvědomují hlavně kvůli loňské lednovo-únorové krizi, která se musela hasit až v baráži.
Jaké cíle si dává Mora, řekl na serveru hokej.cz nejlepší střelec Kohoutů Marek Laš. "Vidím to tak, že je hlavně potřeba pravidelně bodovat. Samozřejmě se nedá vyhrát všechno, důležité však je, abychom neměli nějakou delší sérii porážek. Pokud budeme bodovat minimálně tak, jak se nám to teď po reprezentační přestávce daří, mohlo by to být dobré. I když je fakt, že tam nebyla nějaká dlouhá šňůra vítězství jako na začátku sezony. Myslím si ale, že výsledky, které v poslední době máme, a výkony, kterými se prezentujeme, by nás mohly dovést do play off.“

Střelecký rekord extraligy - 62 střel proti Dynamu, toť vizitka Bílých Tygrů

Páteční soupeř z Liberce vede se 44 body celou soutěž. Naposledy v domácím utkání Tygři dokonce překonali rekord extraligy, když zasypali brankáře Pardubic Maxwella 62 střelami. "Brandon Maxwell předvedl vynikající výkon, občas mu vypomohlo i štěstí, ale výrazně Pardubice podržel. Někdy kotouč proletěl těsně vedle zařízení, jindy zase trefil tyč. To, že jsme vystřelili tolikrát, vyplynulo ze hry. Obránci nám dávali poměrně hodně prostoru, čehož jsme využili," okomentoval na webu Tygrů střeleckou kadenci hokejových samopalů útočník Antonín Valský. Obrana Mory, která hrála ve Varech bez Skrbka i Vyrůbalíka, se tak musí připravit na velmi silného soupeře na čele s reprezentanty Řepíkem, Birnerem a Valským, zkušenými Jelínkem, Vampolou nebo Krenželokem, slovenskými forvardy Bakoše s Radivojevičem a v obraně důraznými beky Výtiskem či Ševcem nebo reprezentantem Šimkem. V brance v poslední době chytá Marek Schwarz, který dostává přednost před zkušeným slovenským brankářem Jánem Lašákem. Liberec se po delší době začíná prosazovat do předních pozic extraligy. Pomohlo tomu zřejmě i angažování kondičního kouče se zkušenostmi ze zámoří Aleše Pařeze. Liberec byl na ledě v červnu a tréninky přizpůsoboval modelu hokejového utkání.
Jak sehnat lístky na MORU?

HC Olomouc - HC Bílí Tygři Liberec

Zimní stadion v Olomouci, pátek 27. listopadu, 17:20 hodin, PP ČT SPORT.
Pravděpodobné sestavy:
HC Olomouc: Konrád - Houdek, Rašner, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
HC Bílí Tytři Liberec: Schwarz - Ševc, Říha, Havlín, Šimek, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Poslední vzájemné utkání 11.10. 2015:
Bílí Tygři Liberec: HC Olomouc 0.1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 53. Srkbek (Řípa, Vodný).
Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Blümel, Zavřel
Vyloučení: 4:8.
Využití: 0:0.
Diváků: 4 485.

Sestava Bílí Tygři Liberec: Lašák - Vitásek, Derner, Šimek, Ulrych, Plutnar, Výtisk, Kajínek -Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek,Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Sestava HC Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek,Rašner - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa,Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Autor článkurhesport@olomouc.cz

rhe
Reklama

PETARDA PRODUCTION a.s.

Katalog firem » Kultura a umění » Agentury, organizace

Full servis při realizaci společenských, kulturních a sportovních akcích. Postaráme se o námět, zpracujeme scénář i dramaturgii, zrealizujeme produkci a režii.