Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Máte doma tvořivé děti? V sobotu si z Arcidiecézního muzea můžete odnést lva z parafínu

Kultura

4.4.2014

Autor: barsi

Pokud chcete během víkendu vyrazit za uměním, pak pro vás máme jedinečný tip. Vydejte se v sobotu do Arcidiecézního muzea, kde bude připravena nejen komentovaná prohlídka výstavy Gotické Madony na lvu, ale hlavně workshop, během kterého si vy i vaše ratolesti můžete vymodelovat či vysochat vlastního lvíčka.

Pokud vaše děti rády tvoří, určitě pro ně tato výtvarná dílnička bude zajímavým zpestřením. Lektor Marek Šobáň ji povede od 10 do 12 hodin. Workshop je určený dětem od 7 let s dospělým doprovodem. A než začnete tvořit, vydáte se nejdřív na krátkou komentovanou prohlídku výstavy Gotické Madony na lvu. "Společně si prohlédneme vystavené Madony a vysvětlíme si zajímavou symboliku lva," přiblížil program lektor Marek Šobáň. Od teoretické přípravy se pak podle něj účastníci přesunou k praktickým ukázkám sochařské práce. "Nejdříve budeme kapesním nožíkem vytvářet figurky lvů do parafínu. Dospělí si pak mohou půjčit kladívka a majzlíky a zkusit vytesat hlavu lva do pórobetonové tvárnice," doplnil s tím, že veškerý materiál účastníci dostanou. "Jen nožíky by si měli přinést," dodal. Vstupné na workshop se řídí ceníkem muzea, dospělí zaplatí 70 korun, děti 35 korun.

Výstava Gotické Madony na lvu v Arcidiecézním muzeu Olomouc není sice příliš rozsáhlá, ale svým významem převyšuje většinu ostatních výstav Muzea umění Olomouc v letošním roce. Na její přípravě pracovali historici umění čtyři roky. Fenomén evropského vrcholně gotického sochařství – zobrazení Panny Marie sedící či stojící na lvu – reprezentuje patnáct Madon zapůjčených z Polska, Německa, Rakouska i pařížského muzea Louvre. Pokud se v sobotu nebudete mít čas dostavit, nezoufejte, výstava potrvá do 11. května.

barsi

Reklama

COBRA RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace v Olomouci. Rock and roll, krásné ženy a silné motory, nasajte atmosféru Amerického stylu. Nechte si načepovat pivo z pravého Amerického osmi-válce. Přijďte se pobavit do p...