Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Z Hotelu Clarion zmizela kola německých závodníků téměř za milion. Tým však Czech Cycling Tour dojel

Krimi

17.8.2015

Autor: rhe

Pech i zmar, to vše přinesla sobotní krádež kol v Hotelu Clarion v Olomouci, kdy německému týmu Stölting neznámí pachatelé zcizili z hotelového parkoviště šest závodnických speciálů v hodnotě téměř 900 tisíc korun. Závod to pro německý tým neohrozilo, v Czech Cycling Tour mohli nadále pokračovat, a přispět tak ke skvělému cyklistickému představení, které viděla Haná i celý Olomoucký kraj.

Německý Stölting na startu čtvrteční týmové časovky, kdy měl ještě o šest kol navíc. Německý Stölting na startu čtvrteční týmové časovky, kdy měl ještě o šest kol navíc. Foto: Radek Heloňa

"V sobotu ráno jsme přijali oznámení o krádeži jízdních kol, ke které mělo dojít v nočních hodinách," potvrdila krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. V sobotní etapě ale nebyla účast německého týmu Stölting ohrozěna, protože měl dost náhradních kol a závod odjel až do samotného konce.
Krádeže kol jsou nešvarem velkých závodů, letos se s ním potkal jeden tým na Tour de France a také na Závodu míru juniorů v Terezíně přišel dánský tým o komplet vybavení. "Je to nemilé, ale stává se to všude a stalo se i na Tour de France. Je to nějaký specializovaný gang, který se na to zaměřuje. Stalo se to na soukromém pozemku hotelu Clarion, který byl pod kamerami, takže jsme neměli jakoukoli možnost tuto záležitost ovlivnit," řekl hlavní organizátor Czech Cycling Tour Jaroslav Vašíček."Policisté zjišťují příčiny a okolnosti případu. Po zloději pátrají. V případě jeho dopadení a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let," dodala tisková mluvčí Štrbáková.

Až na tento škraloup, který ale nemohl nikdo z organizačního týmu odhalit či předpovídat, se letošní ročník Czech Cycling Tour vyvedl náramně. První účast týmu World Tour - Etixx - Quick Step, skvělé představení českých cyklistů Vakoče, Štybara, Königa, Bárty a dalších, tisíce fanoušků kolem cest i v cílových městěch. "Jel jsem Czech Cycling Tour už počtvrté, jen loni jsem vynechal. Každým rokem je atmosféra závodu lepší, srovnatelná s velkými závody. Už v týmové časovce za Uničovem jsem si na jednom místě připadal jako na kopci na Giru," řekl serveru profipeloton.cz vítěz závodu Petr Vakoč.
Vakočův a Štybarův Etixx mohl být se závodem velmi spokojen. Jen za vítězství v etapách a celkové pořadí získal kolem deseti tisíc eur. 
Příští rok by pořadatelé chtěli do závodu získat pět týmů z World Tour, velmi nadějná je účast Team Sky, za který jezdí Leopold König, který letos jel za reprezentační tým. "Mluvil jsem s naším šéfem panem Davidem Brailsfordem, že když dám dobré reference, což už jsem udělal, tak že ho ten závod zajímá. Myslím si, že by to bylo něco neuvěřitelného, kdyby Sky u nás jel," řekl exkluzivně pro Olomouc.cz šestý muž letošního Giro d´Italia Leopold König.

 

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941