Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Z ledově bílé Olomouce na zelený trávník

Tipy a názory

29.1.2015

Autor: Michal Folta

Když jsem dnes cestou do práce pozoroval úsilí zaměstnanců technických služeb odhrnout či aspoň posypat další bílou nadílku, bylo mi jich líto. Chvíli poté jsem dvakrát uklouzl a málem sebou praštil, to vše díky tomu, že se pod sněhem skrývají oblíbené kovové pásky, které dodávají lesk dlažbě Horního náměstí. Když jsem si pak uvědomil, že dnes uvidím synovo pololetní vysvědčení, hůř už snad ani být nemohlo. Pak se ale najednou slunce rozzářilo a pod červnovou oblohou se zelenal pažit na ploše Androva stadionu.

V Olomouci se totiž dnes znovu jednalo o blížícím se evropském šampionátu fotbalistů do jednadvaceti let. Ono slůvko „blížící se“ je zcela na místě, protože byť momentálně venku vládne leden a my srdnatě bojujeme s „kalamitou“, červen je ve skutečnosti za chvíli a přípravy tak grandiózního projektu nejsou žádná legrace. Kde bude ve městě fan-zóna, jak organizačně skloubit utkání reprezentantů Anglie a Švédska s olomouckým půlmaratónem a open-air koncertem hvězdného tenoristy, jak stihnout rekonstrukci Androvy fotbalové katedrály a řepčínského tréninkového stadionu… Je toho vážně dost. A Olomouc si přitom docela poklidně spí svým zimním spánkem, fanoušci zatím nikterak nešílí a regionální sportovní novináři jsou v klidu.

Vždyť už za pár měsíců se na trávníku, kde před lety zářila Sigma v pohárových bojích s Realem Madrid či Juventusem Turín, budou odehrávat další hvězdné bitvy, třeba ten mezi Italy a Anglií! To bude skutečná lahůdka, na niž se fanoušci těchto fotbalových velmocí už dnes těší. A dokonce prý i policejní složky hrdého Albionu a horkokrevného Apeninského poloostrova jsou už dnes v pohotovosti a intenzivně jednají s našimi policisty o tom, jak zvládnout v centru Moravy tisícovky jejich fandů (tedy možná i obávaných Rowdies a Tifosi). V Uherském Hradišti, kde se odehraje menší část naší skupiny, už prý fotbalem docela žijí. Když si ovšem otevřeme noviny v Olomouci nebo posloucháme chlapíky u piva, šampionát zatím nikdo neřeší.

Olomouc ale přeci je městem fotbalu! Jména Karel Brückner, Petr Uličný, Vladislav Lauda, Pavel Hapal a další přeci patří k Olomouci stejně jako třeba Ivan Theimer, Emil Viklický, Otmar Oliva či například maršál Radecký. Jen nám to trošku déle trvá… Každopádně už ani ne pět měsíců nás dělí od chvíle, kdy v Olomouci vypukne fotbalové mistrovství Evropy. Tak co, těšíte se? :-)

Michal Folta

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Kotníkové boty, BESTSSELER od značky Nagaba.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
Otevřeno máme:
Po-Pá-9-17 hod.
So-9-12 hod.
www.obuvhulman.cz