Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 24.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začalo léto a v Olomouci se kope. Podívejte se, jaké výluky vás čekají

Zprávy z regionu

12.7.2014

Autor: barsi

Pokud cestujete po městě pravidelně městskou hromadnou dopravou , tak vás příliš nepotěšíme. K stávající výluce tramvají, která potrvá až do úterý, se postupně přidají další. Pokud tedy chcete ušetřit čas i nervy, podívejte se co všechno vás čeká.

Výluka tramvají potrvá až do úterý

Až do úterý 15.7 (včetně) bude v úseku Okresní soud – Nová Ulice vyloučena tramvajová doprava z důvodu opravy tramvajové tratě na ulici Havlíčkova. Tramvajové linky 1 a 4 jsou nahrazeny kombinovanou linkou s označenímX1/4, která pojede z Pavloviček po trase linky 4 na Náměstí Hrdinů a k Okresnímu soudu. Dále pojede po trase linky 1 přes Tržnici na Hlavní nádraží a na točnu Fibichova. Zpět z točny Fibichova pojede po trase linky 1 přes Hlavní nádraží na Tržnici a k Okresnímu soudu. Dále pojede po trase linky 4 na Náměstí Hrdinů a přes Masarykovu třídu na Hlavní nádraží a do Pavloviček. Tramvajové linky 2, 3, 5 a 7  pojedou po svých trasách v upravených časech. Tramvajová linka 6 nebude provozována. V úseku Náměstí Hrdinů – Nová Ulice je zajištěna doprava výlukovými autobusy s označením X.Řidiči obou doprav umožní vzájemný přestup cestujících na zastávce Náměstí Hrdinů. Více informací včetně dočasných jízdních řádů naleznete na stránkách dopravního podniku.

Osmnáctka o víkendu pojede po objízdné trase

Kvůli výstavbě vodovodní přípojky nepojede v sobotu a neděli autobus číslo 18 přes Řepčínskou ulici. Linka pojede v obou směrech po objízdné trase, takže nebude cestující obsluhovat na zastávkách Tomkova, Řepčínská a Řepčín, škola. Nahradí je stanoviště na objížďce, tedy zastávky Na Trati a Řepčín, Svatoplukova. Na motoristy v Řepčínské ulici čeká o víkendových dnech pouze částečné omezení.

Autobusová zastávka na Schweitzorově změní polohu

V termínu od 15.7. do 3.8. včetně bude z důvodu stavebních prací v křižovatce ul. Schweitzerova x Polská přesunuta zastávka U Botanické zahrady směr Povel, škola do ulice Polská.

Cyklistický závod bude mít přednost před autobusy i tramvajemi

Od čtvrtka 17. 7. do neděle 20. 7. se na území Olomouckého kraje bude konat cyklistický etapový závod Czech Cycling Tour 2014.V pátek 18. 7. a v neděli 20. 7. bude v místech konání závodu na nezbytně nutnou dobu omezena doprava. V pátek v době od 13:30 do 13:40 hodin dojde k omezení nebo přerušení autobusového provozu na ulicích Jeremenkova, Tovární, Velkomoravská, Rooseveltova, Střední Novosadská a Dolní Novosadská a také tramvajového provozu přes komunikace ulici Velkomoravská a Rooseveltova. V neděli v době od 11:00 do 11:10 hodin dojde k operativnímu přerušení tramvajového provozu na křižovatkách ulice Zámečnická x Opletalova (u Koruny) a Sokolská x Zámečnická a k pozastavení autobusového provozu na ulicích Studentská, Na Střelnici, Dobrovského, Lazecká, Heydukova a v Chomoutově.

barsi

Reklama

Rafting Morava

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Specializujeme se na školní výlety, firemní akce a výjezdy na vodu po celé Evropě! Máme dlouhodobé zkušenosti s pořádáním programu pro malé i velké skupiny. V naší nabídce najde i vodác...