Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začaly vánoční trhy. Na zaplněném náměstí se rozzářil strom

Zprávy z regionu

25.11.2011

Autor: Jan Procházka

Vánoční stromek už svítí. Alespoň na Horním náměstí. Tisíce Olomoučanů se přesně měsíc před Štedrým dnem přišly podívat na světelnou show, poslechnout si hudbu nebo jenom popovídat a popít první vánoční kelímek punče. Zábava na náměstí navzdory teplotám pod bodem mrazu pokračovala do nočních hodin.

Rolnička. Takové jméno dala Dominika Maceková ze čtvrté třídy základní školy Heyrovského letošnímu olomouckému vánočnímu stromku. Patnáctimetrový smrk se rozzářil včera krátce po sedmnácté hodině. Stovky světýlek proměnily náladu doznívajícího podzimu ve vánoční očekávání. Většině návštěvníků přitom nadšené tleskání ztěžoval kelímek punče. Hned zpočátku bylo totiž jasné, že i letos tento populární nápoj poteče proudem. Prodejci si na nedostatek zákazníků rozhodně stěžovat nemohli. "Už jsem měla čtyři druhy, nejlepší je s absinthem," pochlubila se studentka Jitka Kocourková.

Podvečerní náměstí se podobně jako loni zalilo barevným světlem. Chvíli bylo fialové, pak hned zelené, po domech tančily reflektory a promrzlí Olomoučané si užívali atmosféru. "Je to skvělé. Těšila jsem se na punč celý rok," řekla další studentka Tereza Nováková. Horký nápoj si pochvaloval i její bratr a celá rodina.

Rozsvícením stromku organizovaný program na náměstí teprve začal. Po osmnácté hodině přišla zazpívat Leona Machálková se svou kapelou, došlo i na koledy v podání kapely Domino.

Další velkou show si mohou návětěvníci vychutnat už za pár dnů. V pondělí 5. prosince náměstí rozzáří tradiční mikulášský ohňostroj. Samotné trhy potrvají až do 23. prosince, některé stánky s punčem však zůstanou až konce února.

Jan Procházka

Reklama

Food specials – italské speciality

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

Prodej italských specialit, mnoho druhů oliv, sušená rajčata v oleji, olivové oleje, italská vína, káva zrnková, mletá i sebou, prosecca, panini, italské uzeniny (prosciutto, pancetta, porchet...