Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Záchranka má nového ředitele: chce obnovit vozový park i nalákat nové lékaře

Zprávy z regionu

18.9.2015

Autor: Jan Procházka

Urychleně sehnat nové lékaře, stabilizovat tým a taky důkladně obnovit vozový park. To jsou hlavní úkoly, které stojí před Petrem Hubáčkem, novým ředitelem krajské záchranné služby. Novinek, které by rád zavedl, je ale mnohem více.

Nový ředitel záchranky Petr Hubáček věří, že se mu podaří zlákat nové lékaře. Nový ředitel záchranky Petr Hubáček věří, že se mu podaří zlákat nové lékaře. Foto: Jan Procházka

Vybudoval olomoucký urgentní příjem a roky stál v jeho čele. Prosadil výuku urgentní medicíny mezi povinné předměty na lékařské fakultě. Teď před Petrem Hubáčkem stojí nový úkol: stabilizovat záchrannou službu. Ta se dlouhodobě potýká s odlivem lékařů. "Není to problém pouze našeho kraje, potýká se s ním celá republika. V tomto směru už ale podnikám určité kroky a počítám, že v horizontu šesti až devíti měsíců by to mohlo být vyřešeno," slíbil Hubáček. S doplněním stavů bude ale souviset ještě další, neméně důležitý úkol: "Musíme se postarat o prevenci syndromu vyhoření. To je u lidí pracujících v tak vypjatém prostředí, nesmírně důležité. Budeme proto pořádat různé teambuildingy a také velká cvičení," zmínil Hubáček. Záchranka by podle něj měla zlepšit i komunikaci navenek, Hubáček proto chystá i různé akce pro veřejnost, spuštěny jsou třeba i nové webové stránky, kde lidé naleznou užitečné informace, jak se zachovat v krizi. 
Dalším z velkých úkolů je celková modernizace. Část už probíhá, sídlo záchranky na Aksamitově ulici prochází rekonstrukcí, vzniká tam moderní dispečink. "Musíme ale obnovit také vozový park. To nebude lehký úkol. Pokusíme se na to využít evropské fondy," řekl Hubáček. 

Počet případů, ke kterým záchranná služba vyjíždí, se dlouhodobě zvyšuje. "Loni vyjížděli olomoučtí krajští záchranáři k 47000 případům, letos jich do konce srpna zaznamenali 34000, loňský měsíční průměr tak činil 3917 výjezdů, letošní vzrostl na 4252. Loni se statistika vzletů vrtulníků zastavila na čísle 330, letos do konce srpna dosáhla 470," doplnil mluvčí záchranky Pavel Vysloužil.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Adiktologická ambulance prevence a léčby závislostí

Katalog firem » Zdravotnictví » Poradny a psychologické služby

Adiktologická ambulance prevence a léčby závislostí, Olomouc je nestátní zdravotnické zařízení, které nabízí ambulantní léčbu látkových i nelátkových závislostí. Poskytuje adikto...