Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začíná výstava věnovaná zesnulým umělcům, vzpomínat se bude i na francouzského karikaturistu z Charlie Hebdo

Kultura

14.1.2015

Autor: barsi

V termínu od 14. ledna do 14. února můžete v Galerii města Olomouce navštívit výstavu s názvem Continua 2015, která připomíná tvorbu nežijících členů Unie výtvarných umělců Olomoucka (UVUO) od roku 1990 do současnosti. Objeví se zde například obrazy Slavoje Kováříka, Rudolfa Chorého, Lubomíra Schneidera či Miloslava Stibora.

Od roku 1990 do současnosti zemřelo už dvaatřicet členů UVUO a právě těmto nežijícím výtvarným osobnostem je věnována současná výstava v Galerii města Olomouce. Zastoupeni jsou nejen umělci z Olomouce a okolí, ale i zbytku republiky. "Výstava obsahuje osmdesát děl. Zastoupena je generace umělců, která vstoupila na výtvarnou scénu v průběhu třicátých a čtyřicátých let minulého století, tedy například olomoucký sochař Vojtěch Hořínek, Karel Hofman a další,“" popisuje kurátor výstavy Jiří Hastík. Těšit se můžete také na díla Slavoje Kováříka, Rudolfa Chorého, Lubomíra Schneidera a Miloslava Stibora nebo působivého interpreta rodné Hané Františka Šnajdra.

Součástí vernisáže bude také vzpomínka na zabitého karikaturistu Georgese Wolinského, který se osobně zúčastnil výstavy 100 let francouzské karikatury a kreslené satiry, která se konala v roce 2000 v Galerii města Olomouce a Galerii Patro. Ten se stal 7. ledna jednou z obětí teroristického útoku v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo. Zahájení výstavy je dnes 14. ledna od 17:00 hodin.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941